Partizan želi VAR: Zbog regularnosti...

Autor:

Sport

26.12.2018

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici fudbalskog kluba Partizan ne odustaju od ideje da se uvede VAR tehnologija u Superligu Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
FK Partizan

Predsednik Sudijske komisije Fudbalskog kluba Srbije Zoran Petrović rekao je da još ne postoje uslovi za uvođenje VAR tehnologije u šampionat Srbije.

Takođe, iz Komisije su naveli da će srpski arbitri tu vrstu pomoći dobiti tek za deset godine.

Čelnici Partizana su se dopisom obratili Sudijskoj komisiji.

Dopis iz crno-belog tabora prenosimo u celosti.

- FK Partizan se ovim putem obraća Fudbalskom savezu Srbije i upućuje zvaničnu inicijativu FSS i Zajednici fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije da se, po uzoru na najveće evropske lige, uvede VAR tehnologija na svim utakmicama Superlige, a po mogućnosti i Prve lige Srbije. Smatramo da bi se prihvatanjem ove inicijative stalo na put konstantnim neodgovornim izjavama pojedinaca u srpskom fudbalu o navodnoj neregularnosti takimičenja u Superligi Srbije. Sveukupna atmosfera koja je stvorena ne priliči nijednom akteru domaćeg prvenstva.

- Držimo da je ova inicijativa najbolja brana daljem produbljavanju nepotrebne razmene argumenata između učesnika klubova Superlige Srbije. Eventualne primedbe o dodatnim troškovima takve odluke bi delovale licemerno u poređenju sa činjenicom da bi prvi put dobili potpuno regularno takmičenje i ukinuli percepciju javnosti da fudbalske sudije sistematski sude protiv manjih klubova, a u intetresu dva naša najveća kluba. Partizanu takva percepcija nije potrebna i ovom inicijativim želimo da damo doprinos potpunoj regularnosti takmičenja i zaštitimo interes svih aktera u Superligi Srbije - navodi u dopisu FK Partizan koje je potpisao generalni direktor kluba Miloš Vazura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading