Klopova računica za osvajanje titule

Autor:

Sport

22.12.2018

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smatra da će njegov tim morati da obori rekord Mančester sitija, koji je prošle godine imao 100 bodova, ukoliko želi da osvoji titulu u Premijer ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

Redsi su u petak savladali Vulverhempton sa 2:0, čime su osigurali prvu poziciju na tabeli do Božića. Na toj poziciji u isto vreme tim sa Enfilda je bio prethodno tri puta, ali nijednom sezonu nije završio kao šampion.

Ipak, u 18 utakmica ekipa Jirgena Klopa je osvojila 48 bodova, a samo dva tima su u prošlosti osvajala više - Čelsi 2005/06. i Siti prošle godine.

- Svi me pitaju o tome, o prvom mestu na tabeli i kako su protekle četiri godine ekipe koje su dočekale Božić na toj poziciji kasnije osvajale titulu... Ali do sada nije bilo ovako tesno - ogradio se Nemac.

- Imamo 48 bodova i to je neverovatno. Ali tu su Čelsi, Siti, Totenhem, Arsenal... Svi oni će imati preko 40. To znači da će za titulu biti potrebno 105 bodova!

Liverpul će do kraja godine odigrati još dva meča. Na Enfildu dočekuje Njukasl i Arsenal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading