Jokanović spreman za novi posao - Poručio: SVET JE VELIKI

Autor:

Sport

21.12.2018

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doskorašnji menadžer Fulama Slaviša Jokanović izjavio je da će mu prijati što će posle četiri godine provesti praznike sa porodicom, ali i poručio da je spreman za novi posao.

Slaviša Jokanović

- Otvoren sam za nove izazove, jedan sam od prvih menadžera koji je izgubio posao u sezoni, a mogao bih da budem i među prvima koji će dobiti novi. Nisam umoran, pokušavam da nađem nešto interesantno i planiram da bude uspešno. Gde? Svet je veliki, ne mogu da odgovorim na to pitanje -rekao je Jokanović za "Miror".

Kaže da nijedan trener ne može dugo da bude van posla. 


- Odmoran sam, spreman za posao i nadam se nekom pozivu. Želim da nastavim sa radom, nadam se da ću naći nešto što bih radio u narednih 20 godina. Gde? Svet je velik, ne mogu da odgovorim na to pitanje - zagonetan je bivši igrač Partizana. 

Naravno, nije moglo sve da prođe a da se ne pomene Fulam. 


- Mogao bih da se žalim na razne stvari koje su bile u te tri godine u Fulamu, ali ne i u poslednja tri meseca i možda je u tome i moja najveća greška! Ako me pitate da li sam se pitao oko transfera, onda ću reći da je moje učešće u svemu tome bilo minimalno. Mnogi menadžeri se žale na situaciju, nije to samo u Fulamu, Žoze Murinjo je rekao nešto slično o smeru u kojem ide fudbal - dodao je Jokanović.
RepublikaFoto: fulhamfc.com
Aleksandar Mitrović i Slaviša Jokanović

On se osvrnuo i na period proveden u Fulamu, sa kojim je prošao put od Čempionšipa do Premijer lige i otkrio da je pogrešio jedino u tome što je u poslednja tri meseca njegov učešće u transferima bilo minimalno.

Takođe, komentarisao je i poziciju Aleksandra Mitrovića i ocenio da ga on jeste doveo iz Njukasla na pozajmicu, ali da se srpski centarfor golovima izborio za svoj status i novi ugovor.

- Na kraju, sve je u tome čija je završna reč. Ljudi kažu, doveo si Mitrovića u junu. Ne, to nije istina. Mitrović je potpisao jer je postizao golove, navijači su ga želeli i sebi je sam povećao cenu tim golovima. Ali razumem savremeni fudbal, kako klub funkcioniše i mogu da se saglasim ili ne sa potezima kluba. Mnogi tako rade. Neki vam samo daju igrače i kažu vam, napravi od njih tim! - poručio je Jokanović. 

RepublikaFoto: twitter.com/SlavisaJokanovic
Slaviša Jokanović

On je u svom svakodnevnom poslu nailazio na niz prepreka. 

- Deo modernog fudbala je i to da sam imao 12 utakmica, nepotpunu predsezonu, dve međunarodne pauze u kojima nisam mogao da računam na deset bitnih igrača. Sve u svemu, radio sam samo dva meseca u Premijer ligi, što nije dovoljno. Teško je raditi sa tako mnogo različitih igrača. Potrebno im je da se razumeju, stvore timski duh, izgrade poverenje. Tek tad tražite najboljih 11, zato menjate tim i teško ga je pronaći. Znam da sve zavisi od rezultata, ali ako rezultati nisu dobri, onda bi mnogi trebalo ovako da odlučuju. Nije stvar u tome da budete razočarani, već realni. 

Posle svega, kaže da nije ljut i nada se da će Fulam izboriti opstanak u elitnom društvu. 

- Ništa nije bilo u mojim rukama, ali nadam se da će ostati u ligi. Mogli bi da pronađu rešenje u januaru, mogu da preokrenu situaciju, definitivno, sve je moguće. Ipak, mora se naći jedinstvo, poverenje i mnogo toga zavisi od mentalnog stanje cele grupe, jer ako veruju u uspeh, ostvariće ga. Definitvno im je potrebna nekakva pomoć. Moram da prihvatim odluku da nisam više tamo. Želim klubu i navijačima sve najbolje. Navijači su bili fantastični. Sada sam van svega, ali pratim ih i želim svako dobro - poručio je biši strateg ekipe sa Krejven Kotidža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading