SRBI PROBILI GRANICE

Autor:

Sport

21.12.2018

12:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaleri Mijat Gaćinović i Luka Jović izabrani su u idealni tim Lige Evrope za 2018. godinu za igrače koji su "probili granice".

RepublikaFoto: Telegraf/Nebojša Mandić
Mijat Gaćinović i Luka Jović u društvu Miloša Veljkovića

Evropska fudbalska unija (UEFA) vodila se kriterijumima starosti fudbalera do 24 godine, debitantima i onih sa ogromnim napretkom, pa je tandem Ajntrahta iz Frankfurta našao mesto.

Na golu je Dominik Livaković iz zagrebačkog Dinama, u odbrani su Pape Abu Sise (Olimpijakos), Žozef Aido (Genk) i Žunior Filpo (Betis), vezni red uz Gaćinovića čine Ðovani Lo Selso (Betis), Kai Haverc (Bajer Leverkuzen) i Pablo Fornals (Viljareal), a u napadu pored Jovića su Ismaila Sar (Ren) i Takumi Minamino (Salcburg).

Samo je gogeter Salcburga Munas Dabur dao više golova od Jovića ove sezone u Ligi Evrope (6-5), ali uz znatno više minuta (510-266), dok je Gaćinović drugi asistent sa četiri naspram šest Igora Staševiča iz BATE-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading