Legenda Meksika i Barselone na Interpolovoj poternici?!

Autor: sportske.net

Sport

10.08.2017

13:19 >> 14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji meksičkog fudbala i nekada dugogodišnji štoper Barselone Rafael Markez nalazi se na poternici Interpola zbog sumnje da se bavio švercom droge.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Rafa Markez je jedna od najvećih legendi meksičkog fudbala. Dugogodišnji reprezentativac, kapiten i rekorder, od 1997. nosi dres "Sombrerosa" za koje je odigrao 143 meča, učestvovao je na četiri Mondijala, nosio dres Barselone i Monaka, sada se vratio u svoj Atlas da završi karijeru.

Dve godine je igrao za Njujorške Red Bulse, sada se suočava sa najgorim trenutkom u životu.

Naime, američka policija ga je označila kao saradnika, odnosno jednog od vodećih ljudi narko kartela koji predvodi Raul Flores. Uz Markeza, od poznatih ličnosti u Meksiku na listi od 22 člana bande nalazi se i pevač Žulion Fernandez.

Markez je praktično bio lice na posteru klana, neko dovoljno poznat da kroz svoje poslove i bogatstvo opere novac od droge. Makar, tako tvrde Amerikanci koji su mu zaplenili svu imovinu na teritoriji SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Markez: Da li će fudbalsku penziju provesti u zatvoru?

Uz to, američke kompanije ne smeju da rade sa bilo kakvim preduzećima sa kojim je povezan kapiten meksičke reprezentacije.


Markez je već svedočio u Meksiku juče, tačnije njegov advokat je pobio sve ove tvrdnje.

"To je glupost, 20 godina je u profesionalnom fudbalu, zaradio je bogatstvo, zar stvarno mislite da bi radio tako nešto", rekao je njegov advokat novinarima.

Markez je sa Barselonom osvojio LŠ, odigrao legendarnih sedam sezona, preko 160 mečeva, osvojio četiri titule. U Evropi je još igrao za Monako i italijansku Veronu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading