Nestao Žigić!

Autor:

Sport

19.12.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubitačan tandem bili su Marko Pantelić (40) i Nikola Žigić (38) u napadu Crvene zvezde i reprezentacije. Danas je Pantela potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, dok se bukvalno ne zna šta je sa nekadašnjim gorostasom Birmingema i Valensije - nigde ga nema!

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Žigić

Zato je Pantelić na nesvakidašnji način zakukao za dobrim prijateljem i pozvao ga da se javi što pre. U pomoć je svojevrsnom poternicom pozvao i sve koji nešto znaju o ubojitom špicu da mu što pre jave.

- Molim sve koji znaju bilo šta o Žigiću da mi jave gde je i šta radi. Već deset dana pokušavam da mu uđem u trag. Nijedan telefon mu nije u funkciji. Žigo, javi se - zavapio je Pantelić u rubrici "Moja azbuka" u emisiji Total soker.

Na isti broj telefona koji Pantelić pominje i koji je sada nedostupan Žigić se javio Srpskom telegrafu prošle godine. Međutim, ni tada nije želeo da daje izjavu iz ilegale. U javnosti je poslednji put bio maja 2016. kao učesnik humanitarnog fudbalskog meča "Asovi za decu" odigranom na stadionu Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
38 golova zajedno postigli Marko Pantelić (levo) i Nikola Žigić za Crvenu zvezdu

SVAKA ČAST PAVKOVU

Poslednji put Nikola se pominjao u srpskom fudbalu 6. novembra, kada je Milan Pavkov sa dva gola presudio Liverpulu u Ligi šampiona (2:0). Njegovi pogoci neopisivo su podsetili na Žigićeve golove Romi 2005. u trijumfu nad "vučicom" u četvrtom kolu grupne faze UEFA kupa (3:1). Gol Pavkova glavom, pa projektil sa oko 25 metara, bili su prelepi, ali za Pantelića oni su, ipak, neuporedivi sa Žiginim.

- Pavkov kao Žigić? Svaka čast Milanu, hvala mu za ono protiv Liverpula, ali Žiga je jedan jedini - dodao je potpredsednik FSS.

Nisam hteo da budem Grk Markos Pantelidis

Osim što je u poteri za Žigićem, Marko Pantelić se prisetio i zanimljivih trenutaka sa početka karijere. Tada su ga samo srpski ponos i tvrdoglavost spasili da o njemu danas ne pričamo kao o grčkoj legendi.

- Da bih tada igrao za Iraklis morao sam da uzmem pasoš Grčke i da se odreknem jugoslovenskog. Sastanak sa gazdom kluba bio je u jednom tržnom centru, ali kada su mi pokazali pasoš, počeo sam da plačem i izleteo sam napolje. Nisam hteo da budem Grk Markos Pantelidis, kako je pisalo u pasošu. Zato sam morao da odem u treću ligu i potpišem prvi profesionalni ugovor sa klubom Kilkisijakos. Ostao sam Srbin, to ću biti do kraja života - istakao je Pantelić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading