Mišković rešio da odgovori Lalatoviću

Autor:

Sport

18.12.2018

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema mira u domaćem fudbalu... Marko Mišković rešio je da se oglasi povodom ponašanja Nenada Lalatovića posle meča Napretka i Radničkog iz Niša.

RepublikaFoto: Starsport

Finansijer tima iz Kruševca Marko Mišković obratio se fudbalskoj javnosti. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

- Osećam potrebu da se vezano za jučerašnje nasilničko ponašanje prema portparolki kluba i incidentana konfereniciji za štampu, nakon utakmice FK Napredak i FK Radnički Niš obratim kako javnosti, tako i lično Nenadu Lalatoviću.

FK Napredak i ja lično najoštrije osuđujemo ponašanje novinara Stevana Milutinovića odnosno njegov verbalni napad na gospodina Lalatovića. Imajući u vidu insinuacije u javnosti da je reč o huliganu naglašavamo da je ovaj gospodin, čije ponašanje najoštrije osuđujemo i ograđujemo se, novinar lokalnog portala kladza.com koji je i ranije dolazio na utakmice i konferencije sa novinarskom akreditacijom i izveštavao o radu FK Napredak. Vezano za postupke ovog lica spremni smo na svaku vrstu saradnje sa nadležnim organima FSS, ali i državnim organima, pa čak i na eventualne posledice po sam klub. S tim u vezi obaveštavamo javnost da FK Napredak namerava da sam inicira pokretanje postupaka pred nadležnim organima radi utvrđivanja eventualne odgovornosti novinara Stevana Milutinovića, ali i gospodina Lalatovića.

Koristim ovu priliku da se javno izvinim bivšoj supruzi i porodici gospodina Lalatovića za uvrede koje su pretrpeli na stadionu u Kruševcu jer se osećam lično odgovornim kao domaćin, a posebno imajući u vidu da je bivša supruga gospodina Lalatovića rođena sestra mog kuma Stefana Babovića i moja lična i porodična prijateljica. Takođe, apelujem na navijače i simpatizere FK Napredak da ne vređaju učesnike utakmica, a naročito članove njihovih porodica i da svojim ponašanjem daju primer sportskog navijanja i gostoprimstva.

RepublikaFoto: Starsport

Međutim, ovi događaji ne daju za pravo Nenadu Lalatoviću da vređa i ponižava damu, portparolku kluba, koja časno i pošteno obavlja svoj posao. Ne znam šta je podstaklo gospodina Lalatovića da mene lično vezuje za ovaj događaj primedbom upućenom portparolki „jel te to naučio ovaj što nije došao na utakmicu“.

Funkcija predsednika kluba koju časno i pošteno obavljam mi daje za pravo da ne prisustvujem svakoj utakmici na šta sam se odlučio iz razloga jako dobro poznatih i gospodinu Lalatoviću i srpskoj fudbalskoj javnosti.

Moje prisustvo utakmicama FK Napredak nije obavezujuće ni po jednom pravilniku FSS-a i UEFA. Pored toga postavlja se pitanje da li sam na više utakmica u jesenjoj polusezoni bio ja, kao predsednik kluba u ostavci, ili gospodin Lalatović kao šef stručnog štaba. Srpskoj javnosti je dobro poznato da ovo nije prvi incident gospodina Lalatovića, a dokle će se tolerisati takvo ponašanje na Srpskim stadionima treba da odluče nadležni organi FSS-a.

Smatram da svojim radom i svojim izjavama nisam dao nikakvog povoda da me gospodin Lalatović dovodi u kontekst ovoga što se dogodilo na konferenciji, naročito zbog činjenice da se lično poznajemo i da smo sarađivali. Podsetio bih gospodina Lalatovića da je FK Napredak u momentu njegovog angažovanja zauzimao osmu poziciju na tabeli, te stoga ne znam s kim se gospodin Lalatović borio za opstanak. U FK Napredak je došao kao neafirmisan trener, a FK Napredak i ja kao Predsednik kluba smo mu dozvolili, upravo radi njegove lične afirmacije, da pređe u FK Crvena Zvezda bez naknade iako je imao važeći ugovor.

Fudbal je prelepa igra koja treba da bude izvor pozitivne energije, a ne arena za individualne obračune, gospodine Lalatoviću! - stoji u saopštenju koje je potpisao Marko Mišković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading