Maljković: Treba nam Jadranska liga u fudbalu

Autor:

Sport

18.12.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška ABA liga je pun pogodak i ispunila je sva očekivanja nakon 17 godina od njenog osnivanja, smatra predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković (66). Jedan od najvećih trenera u igri pod obručima koje je naša zemlja iznedrila podsetio je na svoj uticaj u formiranju regionalnog takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Božidar Maljković

- Bogdan Tanjević i ja smo bili najveći pobornici ideje o stvaranju novog takmičenja u kojem bi igrali klubovi iz bivše Jugoslavije. Smatrali smo da je to najbolje rešenje za košarku na ovim prostorima. Većina njih je na sve moguće načine pokušavala da opstruiše ligu preko medija i na druge načine, ali na svu sreću, u tome nisu uspeli. Sada, posle 17 godina, regionalno takmičenje se pokazalo kao pun pogodak. Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović i Bojan Bogdanović su najbolji primeri kvaliteta ABA lige. Nikola slobodno može da predaje košarku na katedri nekog fakulteta - istakao je Maljković.

Prvi čovek OKS smatra da bi i u fudbalu trebalo da se formira slična liga po ugledu na košarkašku.

- Za fudbal bi najbolje rešenje bilo da se organizuje regionalno takmičenje. To je jedina formula za klubove sa ovih prostora. Ne znam kome je u interesu da takve lige ne bude - zaključio je bivši trener.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading