Partizan u Trećoj ligi?

Autor:

Sport

17.12.2018

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan najavio je da će napustiti Superligu Srbije ukoliko mu se ne ispune uslovi u narednih 48 sati, a kako vreme polako curi još uvek ostaje nejasno šta će se desiti. Ipak, ukoliko se crno-beli odluče na ovaj radilakan potez, u pravilniku prvenstva je tačno naznačeno kako se postupa pod ovakvim uslovima.

RepublikaFoto: Starsport
Zoran Mirković

- Možda je Partizan u petak izgubio dva boda, a možda je i Mačva. Da se igralo u regularnim uslovima, možda bi i Mačva dobila meč. Svuda u svetu bi takav susret bio poništen i igrao bi se novi. To što neko tvrdi da je bilo sve po propozicijama, svaka mu čast, ali meč nije bio regularan - rekao je Vazura za "Informer".

On je dodao da će se Partizan žaliti Fudbalskom savezu Srbije, Takmičarskoj komisiji, kao i Super ligi, a u saopštenju su naveli da će klub istupiti iz lige ukoliko se njihov zahtev da se ponovi utakmica ne ispuni.


Šta kaže Pravilnik o fudbalskim takmičenjima, šta ako Partizan zaista istupi iz lige?
RepublikaFoto: Starsport
Uprava Partizana razmišlja o napuštanju Superlige

- Klub koji odustane od takmičenja za bodove, bez obzira na do tada postignute rezultate, prelazi u dva ranga niži stepen takmičenja od ranga u kome je odustao od takmičenja ili u najniži stepen takmičenja, uz primenu odgovarajućih odredbi Disciplinskog pravilnika - piše u Članu 54.

Rasplet se očekuje uskoro, a iz Partizana su najavili da će učestvovati samo u Kupu Srbije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading