Sari izvlači još bolje od Azara

Autor:

Sport

16.12.2018

22:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadmoćna forma belgijskog ofanzivca Edena Azara nastavila se u u nedeljnom meču Čelsija, u kojem su "Plavci" slavili protiv Brajtona 2:1. Belgijanac je bio najzaslužniji za pobedu londonskog tima jer je bio i strelac i asistent.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Eden Azar

Prvo je "namestio" pogodak kolegi Pedru, a potom je i lično povisio na 2:0. Tim pogotkom i asistencijom Azar je stigao do neverovatne brojke - u prvih 16 mečeva u šampionatu Azar je direktno uključen u 17 golova. Postigao je 8 golova i asistirao kod 9.

Bila je to četvrta uzastopna utakmica u Premijer ligi u kojoj je Azar imao asistenciju, što mu je prvi put u karijeri pošlo za rukom.

 

Zanimljivo je da je Azar direktno učestvovao u 16 golova čitavoj prethodnoj sezoni, u kojoj mu je menadžer bio Antonio Konte, sa kojim je Belgijanac veoma teško nalazio zajednički jezik, naročito u poslednjoj Konteovoj sezoni na Stamford Bridžu.

Nakon 17 mečeva Čelsi se pod vođstvom konteovog zemljaka Mauricija Sarija nalazi na četvrtom mestu tabele sa 37 bodova - sedam manje od lidera na tabeli Mančester sitija i pet manje (uz meč manje) od Liverpula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading