MILOJEVIĆ NOVI SELEKTOR "ORLOVA"?

Autor:

Sport

15.12.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlatna lopta srpskog fudbala za trenere predstavlja ozbiljno priznanje za minuli rad u datoj kalendarskoj godini, ali sa sobom nosi i ozbiljno pravilo koje se potvrđuje u praksi u prethodnih šest godina! Naime, od 2013. godine naovamo svaki stručnjak koji je postao dobitnik ovog laskavog priznanja ujedno je postao selektor A reprezentacije ili bar glavni kandidat za klupu "orlova"!

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Dvostruki uzastopni laureat je trener Crvene zvezde Vladan Milojević. Nije tajna da je i prošle godine bio jedna od želja čelnih ljudi FSS za preuzimanje "orlova". On je ostvario sve što može sa Crvenom zvezdom prezimljavanjem u Ligi Evrope, ulaskom u Ligu šampiona i osvajanjem titule, pa je moguće da je zainteresovan za novi izazov.

Problem su loši odnosi između kluba sa Marakane i srpske kuće fudbala. S druge strane, ni FSS nije doneo konačnu odluku o sudbini aktuelnog selektora Mladena Krstajića.

DRULOVIĆ ZAČETNIK

RepublikaFoto: Starsport

Veza između dobitnika Zlatne lopte i selektora ili bar kandidata za to mesto počela je sa Ljubinkom Drulovićem. On je 2013. osvojio EP sa selekcijom do 19 godina, dobio Zlatnu loptu, a potom nasledio Sinišu Mihajlovića kao vršilac dužnosti. Naredne godine nagradu je dobio Radovan Ćurčić za uspehe sa mladom reprezentacijom, a postao je selektor pre nego što mu je uručeno priznanje jer je svoju misiju u Srbiji okončao Dik Advokat. Veljko Paunović je ušao u istoriju posle osvajanja Mundijalita na Novom Zelandu 2015. godine. Javnost je tražila da preuzme "orlove", ali tadašnji predsednik Tomislav Karadžić nije imao sluha ni hrabrosti. Veljku je ponuđeno da sa istim momcima koji su pokorili planetu nastavi i u selekciji do 21 godine, ali je on odlučio da karijeru gradi u SAD i preuzeo je Čikago.

SNAŽAN UGOVOR

Posle Paunovića laureat je bio Dragan Stojković Piksi, čije se ime uz reprezentaciju pominje već nekoliko godina, ali on još nije spreman da se vrati u srpski fudbal. Vezan je finansijski snažnim ugovorom sa kineskim Gvangžu rič end forsom, vrednim devet miliona dolara po sezoni. Pregovori sa Piksijem traju već duže vreme, ali bezuspešno.

POSLEDNJI DOBITNICI ZLATNE LOPTE

2013. Ljubinko Drulović selektor

2014. Radovan Ćurčić selektor

2015. Veljko Paunović kandidat

2016. Dragan Stojković kandidat

2017. Vladan Milojević kandidat

2018. Vladan Milojević kandidat

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading