PARTIZAN DANAS KAO ZVEZDA 2009.!

Autor:

Sport

15.12.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmicama 21. kola Superlige biće stavljena tačka na jesenji deo fudbalskog šampionata, a kada bi se sada rezimirali utisci, jasno je da Partizan proživljava sudbinu Crvene zvezde iz 2009. godine!

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Partizana

Neće utisak o tome promeniti ni utakmice pred zimsku pauzu. Partizan je u petak na svom terenu ugostio Mačvu, dok će crveno-beli u subotu (15.00, Arena sport 1) odmeriti snage sa Čukaričkim na Banovom brdu. U drugi deo sezone klub iz Humske će ući sa treće pozicije iza Radničkog iz Niša i večitog rivala. A ako se trend nastavi do kraja sezone, crno-beli će doživeti poniženje kao Zvezda u sezoni 2008/09, kada je gledala u leđa Vojvodini i Partizanu. Međutim, nisu samo loši rezultati na travnatom terenu nešto što "parni valjak" približava sudbini komšija od pre deceniju.

KRIVIČNA DELA

Dug Partizana je enormno porastao u prethodnom periodu i prema podacima do kojih je došao Srpski telegraf iznosi između 25 i 30 miliona evra. Uostalom, i sam predsednik kluba Milorad Vučelić priznao je u februaru da je dug veći od 20 miliona evra.

RepublikaFoto: Starsport

- Dug je bio 15 miliona evra kad je revizor podvukao crtu, ali kad se pojavila naknadna dokumentacija i prikriveni sporovi - preko 20 miliona! To je sto krivičnih dela! Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i tužilaštvo dolazili su tri puta, nikakvih posledica nema, sumnjam da će da ih i bude - rekao je Vučelić u februaru.

Ako se film premota devet godina unazad, sličnu pesmu samo sa većom omčom oko vrata pevao je tadašnji predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić.

- Realan dug iznosio je između 45 i 50 miliona evra. Više od 250 sudskih sporova čekalo je na svoje izvršenje i sada, posle tri godine, kažem vam da ti sporovi, kada se pretvore u sredstva koja smo za njih platili, iznose 10 miliona evra - izjavio je Lukić kada je reizabran na funkciju predsednika.

RASULO I NESTABILNOST

Partizan je u periodu od 2008. do 2013. osvojio šest uzastopnih titula prvaka, iskoristivši tako rasulo i finansijsku nestabilnost u Ljutice Bogdana. Tada je na čelu kluba bio Dragan Đurić. Sada se kolo sreće okrenulo. Zvezda je finansijski stabilna posle Lige šampiona, jednom nogom je već prvak države, a Đurić strahuje da je to uvod u višegodišnju dominaciju komšija.

- Plašim se da stvari idu u tom smeru. Ne bih to poželeo nikome ko vodi Partizan, pa ni ovima koji su sada u klubu. Međutim, oni vode stvari ka tome. Kad sam ja bio predsednik, uprava Zvezde je bila dobra, samo nisu znali mnogo o fudbalu. Ja sam ulagao u igrače i tim, a oni nisu. Sada to Terzić i Mrkela dobro guraju, ali ja sam to radio godinama pre njih u Partizanu - izjavio je Đurić za Srpski telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading