Na "Marakani" trljaju dlanove: Zvezda učešćem u Ligi šampiona napunila kasu!

Autor:

Sport

12.12.2018

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učešće u elitnom evropskom takmičenju donelo je Zvezdi najmanje 25 miliona evra, i to samo od nagrada UEFA i prodaje ulaznica.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Crveno-beli su kvalifikacije za Ligu šampiona počeli od prvog kola i redom su eliminisali letonski Spartaks, litvansku Suduvu, Spartak iz Trnave i na kraju u plej-ofu Red bul Salcburg. Za rezultate u kvalifikacijama srpski šampion je dobio 1.140.000 evra, a ono glavno je došlo posle eliminacije Austrijanaca.

Prolazak u grupnu fazu Lige šampiona Zvezdi je doneo 15.250.000 evra. Kada je izvučena grupa u kojoj su još Pariz Sen Žermen, Liverpul i Napoli, malo ko je crveno-belima davao šansu čak i za bod. Međutim, pobeda nad Liverpulom u Beogradu u kasu kluba iz Ljutice Bogdana donela je 2,7 miliona evra, a remi s Napolijem još 900.000. Sveukupno, srpski šampion je  od nagrada UEFA zaradio 19,99 miliona evra.

Kada se na 20 miliona od učešća u Ligi šampiona doda i zarada od prodaje ulaznica, od marketinga i bonusa od "Gasproma", Zvezda će zaraditi najmanje 25 miliona evra. 

RepublikaFoto: Starsport

A pored zarade od takmičenja, skočila je i cena fudbalerima, pa su sinoć predstavnici Seltika, Atalante, Milana, Hofenhajma, Briža, Anderlehta, Basišehira, timova iz kineske Superlige… pratili učinak pre svih Marka Marina, El Fardu Bena, Milana Pavkova, i Milana Rodića. Ranije su dolazili i zbog Milana Borjana, Branka Jovičića, Nenada Krsitčića, Vujadina Savića i Filipa Stojkovića.

Neko od fudbalera Zvezde koji su igrali Ligu šampiona će karijeru nastaviti već ove zime u drugom klubu, a Zvezda zaraditi za budućnost i nove projekte.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading