"SVECI" ODLEPILI ZA MARAKANOM!

Autor:

Sport

11.12.2018

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima nešto u toj najpoznatijoj beogradskoj "rupi". Marakana je stadion koji je sa lakoćom uspevao da proguta evropske velikane, najbolje je to na svojoj koži nedavno osetio Liverpul, koji je kao apsolutni autsajder nokautiran u njenom grotlu (2:0). Zvezdin objekat opčinio je i fudbalere Pari Sen Žermena, koji su pred utakmicu 6. kola Lige šampiona na njemu obavili trening, a taj podatak je značajan kada se u obzir uzme da to nisu učinili na prethodnim gostovanjima u Engleskoj i Italiji protiv Napulja. Tada su se spremali u trening centrima, koji su im bili na raspolaganju u Liverpulu i Napulju.

RepublikaFoto: Starsport
FK PSŽ

INSISTIRANJE TRENERA

Međutim, Marakanu su Nejmar, Mbape, Kavani i drugovi morali da osete, i to na insistiranje trenera Tomasa Tuhela, koji ništa nije želeo da prepušta slučaju. Želeo je da spusti svoje skupocene asove u "rupu" kako bi osetili ili bar mogli da naslute šta ih očekuje. Trening su "sveci" počeli u 19 časova, što je bilo dva sata ranije u odnosu na vreme odigravanje utakmice. Na dan meča Parižani su imali laganu šetnju i razgibavanje u teretani.

Koliko je najveći srpski stadion u redovima francuskog šampiona shvaćen kao veliko oružje Crvene zvezde svedoči i izjava Kilijana Mbapea.

- Imamo iskustva igranja na stadionima gde je paklena atmosfera. Bilo je tako u Napulju, Liverpulu. Očekujemo da i protiv Zvezde bude tako. Očekujem paklenu atmosferu - izjavio je Mbape.

RepublikaFoto: Starsport
"Marakana"

NEUSPEŠNA GOSTOVANJA

Poređenja radi, fudbaleri Pari Sen Žermena nisu ni trenirali u Liverpulu, već su samo izašli da prošetaju Enfildom. Poslednji trening pred duel u kom su poraženi sa 3:2 odradili su u svom trening kampu, čija je izgradnja koštala pet miliona evra. Isto je bilo i u Napulju. Samo su osetili travu San Paola, gde su remizirali. Posle dva neuspešna gostovanja, i uz činjenicu da je Zvezda na svom terenu u dva meča osvojila četiri boda, jasno je zašto Francuzi nisu želeli da rizikuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading