"OVDE NEMAM NI LOPTU, POVEDI ME SA SOBOM": Dečak kome je bio san da upozna Mesija, proživljava noćnu moru!

Autor:

Sport

06.12.2018

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sećate li malog Avganistanca koji je nosio improvizovani dres Lionela Mesija, koji mu je stariji brat napravio, od plastične kese. Murtaza Ahmadi (8) je ostvario svoj san kada mu je Lionel Mesi poklonio dres sa potpisom i proveo dan sa njim. Međutim, život ovog mališana se pretvorio u noćnu moru,

RepublikaFoto: youtube.com/FEEL MY STYLE
Dečak koji je ispunio svoj san!

Dečak je proteran iz kuće, gde su mu ostali originalni dres legende Barselone i lopta koju je dobio na poklon od njega.

Zajedno sa porodicom pobegao je u Pakistan, ali se zbog nemaštine ponovo se vratio u rodni Kabul, koji je pod paljbom. Sada živi u iznajmljenoj sobi, preneli su avganistanski mediji.

- Nedostaje mi kuća. Ovde nemam ni loptu. Povedi me sa sobom. Ne mogu da igram fudbal i stalno se čuju eksplozije. Dresovi i lopte su ostali u kući, jer smo morali da odemo usred noći i majka mi je rekla da sve ostavim - napisao je mali Murtaza Mesiju.

Talibani su tražili malog Murtazu i poručili da će ga ubiti, jer oni ne tolerišu fudbal i uzore. Zapretili su da će ga oteti i "iseći u komade", što je posebno zabrinulo dečaka i njegovu porodicu, koji od tog trenutka nemaju mira.

U međuvremenu, avganistanske snage proterale su talibane iz te oblasti, ali je Murtazina porodica odlučila da se ne vraća kući.

Njegova majka ne sme da ga pusti napolje da se igra sa drugom decom, iz straha da će ga neko oteti i tražiti otkup. Za to vreme, osmogodišnji Murtaza, dok se igra u dvorištu, mašta samo o jednoj stvari.

- Nadam se da ću ponovo videti Mesija - poručio je maleni Avganistanac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading