Da li je to predsednik UEFA najavio gde će se igrati SP 2030. godine?

Autor:

Sport

05.12.2018

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik evropske kuće fudbala (UEFA) Aleksander Čeferin učinio je trku za dobijanjem domaćinstva Svetskog prvenstva 2030. prilično zanimljivom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksander Čeferin

On je, naime, istakao u Dablinu da je protiv kandidature koju su najavili Španija, Portual i Maroko, što bi moglo da znači da mu se sviđa ideja da Mundijal kroz 12 godina zajednički organizuju Srbija, Rumunija, Bugarska i Grčka.

U novembru je španski predsednik Vlade Pedro Sančez obelodanio da bi voleo da njegova zemlja, zajedno sa Portugalcima i Marokancima, ugosti najbolje fudbalere sveta 2030, ali Čeferinu se takva ideja ne sviđa:

- Zaista nisam za te kandidature koji uključuju države iz različitih kontinentalnih konfederacija (Portugal i Španija su pod jurisdikcijom UEFA, a Maroko je član CAF-a, Konfederacije afričkog fudbala). Neko bi trebalo da kaže političarima da nije na njima da pričaju da li će biti domaćini kontinentalnih prvenstva ili svetskih. Video sam mnogo političara koji kažu da će biti kandidati za ovaj ili onaj sportski događaj, ali bi, zapravo, o tome trebalo da pričaju prvo sa sopstvenim Savezima. Ja ću uraditi sve što je u mojoj mogućnosti da imamo samo jednu evropsku kandidaturu za Svetsko prvenstvo, jer to onda drastično povećava šanse da Mundijal bude na 'starom' kontinentu - rekao je Čeferin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
UEFA

Zaživela ili ne špansko-portugalsko-marokanska kandidatura, najveći rivali Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj će svakako biti Južnoamerikanci. Jer, potencijalna zajednička kandidatura Urugvaja, Argentine i Paragvaja spominje se u evropskim medijima kao favorit, jer će Mundijal 2030. biti održan tačno na stogodišnjicu prvog Svetskog prvenstva, u Urugvaju 1930.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading