STIGLA FINANSIJSKA INJEKCIJA OD FIFA: Superligaši broje lovu od Svetskog prvenstva u Rusiji!

Autor:

Sport

04.12.2018

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri predstavnika Superlige Srbije imala su svoje fudbalere na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Zvezdi, Partizanu i Čukaričkom stigla je finansijska injekcija od FIFA zbog odsustva igrača za vreme Mundijala u Rusiji.

RepublikaFoto: Starsport
"Orlovi"

Na osnovu novog programa ''Benefit'' po kome FIFA pruža kompenzaciju klubovima za odsustvo igrača u periodu od dve nedelje pre početka Mundijala, sve do zaključnog dana učešća reprezentacije.

Tako je Crvena zvezda dobila 328.280 dolara, Partizan, 246.210, a Čukarički ''samo'' 82.070. 

Prihod klubova zavisi od više faktora, nije zavisio samo od broja "dnevnica" koje su iznosile 8.530 dolara. FIFA ima posebnu klauzulu gde udeo zavisi od toga koliko dugo igrač pripada klubu u poslednje dve godine, zaključno do poslednjeg dana učešća na Mundijalu.

Partizan je zaradio od Vladimira Stojkovića, ali i od Nikole Milenkovića koji sada nastupa za Fiorenitnu, u koji je prešao iz Humske

RepublikaFoto: Starsport

Nemanja Radonjić ''doneo'' zaradu i Zvezdi i Čukaričkom, ali i Romi čiji je igrač bio do skoro. 

Očekivano, najviše su zaradili engleski klubovi (37.406.940 dolara), potom španski (22.572.080), a onda nemački (18.920.672). 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading