Kakva sve s**nja moraju da trpe žene u sportu!

Autor:

Sport

04.12.2018

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski teniser Endi Marej žestoko je iskritikovao francuskog di-džeja Martina Solveiga koji je na dodeli Zlatne lopte dobitnicu, Norvežanku i fudbalerku Liona, Adu Hegerberg pitao da li zna da tverkuje, što je izazvalo poplavu negativnih komentara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dobitnica Zlatne lopte u ženskoj konkurenciji

Norvežanka je osvojila "Zlatnu loptu" u ženskoj konkurenciji, Luka Modrić u muškoj. Solveig je Adu tokom ceremonije dodele pitao da li zna da "tverkuje". Ona mu je kratko odgovorila "ne" i okrenula se.

- Još jedan primer besmislenog seksizma koji i dalje postoji u sportu. Zašto žene i dalje moraju da trpe takva s**nja? Šta je pitao Mbapea i Modrića? Verujem da je nešto u vezi sa fudbalom. I svima koji za ovo misle da je preterivanje i da je bila šala - nije - poručio je Endi Marej. 

Solvejg se kasnije izvinio i rekao da mu nije bila namera da bilo koga uvredi. 

Inače, prvi put od 1956. godine, kad je dodeljena prva Zlatna lopta, najstarija i najprestižnija individualna nagrada u istoriji fudbala, birala se i najbolja igračica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading