Modrić: Zidan mi je rekao da ću osvojiti Zlatnu loptu

Autor: Tanjug

Sport

04.12.2018

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić otkrio je da je njegov bivši trener u Real Madridu Zinedin Zidan predvideo da će jednog dana osvojiti Zlatnu loptu "Frans fudbala".

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Modrić je na svečanosti u Parizu, proglašen za najboljeg fudbalera sveta u godini ubedljivim brojem glasova (753), ispred Portugalca Kristijana Ronalda (476) i Francuza Antoana Grizmana (414).

- Jednu stvar nikada neću zaboraviti. Kada je Zidan postao trener Reala 2016. godine pozvao me u kancelariju i rekao mi je jedan dan nakon treninga kakvog me vidi kao igrača i šta očekuje od mene. Da sam mu važan deo tima i da me vidi kao nekog ko može da osvoji Zlatnu loptu - rekao je Modrić za "Frans fudbal".


Modrić je priznao da su mu Zidanove reči podigle samopouzdanje.

- Jako punop sam mu se divio i poštovao ga, a on me je gledao kao nekog sličnog sebi, tihog i malo povučenog. Tražio je od mene da se više oslobodim na terenu, da budem ključan deo ekipe. Pomogao mi je da napredujem, iako u početku nisam verovao u takve reči - dodao je on.


Modrić je u 2018. sa Realom, odnosno Zidanom na klupi, odbranio trofej Lige šampiona, a onda je stigao do finala Mundijala u Rusiji sa selekcijom Hrvatske.

Krajem godine kompletirao je sva individualna priznanja, pošto je proglašen za igrača godine u izboru UEFA, FIFA, a bio je i MVP Mundijala u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading