Grujić je ključni čovek Herte!

Autor:

Sport

03.12.2018

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbaler, Marko Grujić se vratio na teren i postao ključni igrač Herte, prema statistici, učinku, ali i prema rečima trenera Pala Dardaija.

RepublikaFoto: EPA
Marko Grujić se vraća u punom sjaju posle povrede

Mađarski stručnjak je posle pobede Herte nad Hanoverom od 2:0 pohvaljen od strane medija što je konačno prvi put u sezoni upario napadače Ibiševića i Zelkea u tandemu i sa njima dvojicom zaigrao od prvog minuta.

Na konstataciju nemačkih novinara da je tandem Zelke - Ibišević bio ključni razlog pobede, Dardai je imao drugo mišljenje.

- Mislim da ključ pobede nisu bili ni Vedad, ni Zelke, već Marko Grujić. Bez njega ne možemo da igramo 4-4-2. Zato što nam sa dvojicom napadača u sredini nedostaje igrač i protivnik tada može da nam napravi višak u sistemu 4-3-3 ili 4-1-4-1. Ali Marko svojim prisustvom, kretanjem, intelignecijom i konstitucijom i mirnoćom na lopti otežava taj posao protivniku i pruža nam šansu da igramo 4-4-2- kaže Dardai.

Grujić se posle meča požalio na bolove u leđima, ali nije ništa ozbiljno.

RepublikaFoto: Printscreen/Herta

- Kada posle mesec i po dana pauze odigrate dva meča po 90 minuta, normalno je da dođe do umora i bolova. Ali verujem da će Marko biti spreman za meč sa Ajntrahtom- rekao je Dardai.

Srpski vezista je letos stigao u Hertu na pozajmicu iz Liverpula i vrlo brzo se adaptirao na novi klub, trenera i saigrače.

- Osećam se zaista lepo u Berlinu. Ako mi Liverpul predloži pozajmicu i naredne sezone, prednost ima Herta i voleo bih da opet igram ovde. Još jedna godina u Herti bi mi prijala. Naravno, moja glavna ambicija je da zaigram za Liverpul, ali vreme radi za mene- rekao je nedavno Grujić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading