SADA JE I ZVANIČNO: Startuje LIGA EVROPE 2!

Autor:

Sport

02.12.2018

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Evropske fudbalske federacije Aleksandar Čeferin je najavljivao da će UEFA pokrenuti novo takmičenja za klubove, a obećanje je sada i ispunio. UEFA je potvrdila da će od 2021. startovati treće takmičenje pored Lige šampiona i Lige Evrope.

RepublikaFoto: youtube.com/SoccerTV

Novo takmičenje bi trebalo da bude neka vrsta „Lige Evrope 2“ sa 32 učesnika u grupnoj fazi. Oni će biti podeljeni u osam grupa sa po četiri učesnika, posle kojeg će ići eliminaciona faza od osmine finala. Razlika u odnosu na sistem takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope je što će uoči osmine finala biti igran baraž između drugoplasiranih iz grupe novog takmičenja i trećeplasiranih iz grupa Lige Evrope. Pobednik baraža će ići u osminu finala sa prvoplasiranima iz grupne faze novog takmičenja.

Kalenadar takmičenja će biti sličan kao u Ligi Evrope. Tokom 15 nedeljnih termina će biti odigrana 141 utakmica. Pobednik takmičenja će obezbediti direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope za sledeću sezonu. Mečevi će se igrati četvrtkom u unapred fiksiranim terminima, dok će finale biti igrano u sredu.

Novo takmičenje će broj zagarantovanih mečeva u grupnim fazama evrokupova za klubove iz više zemalja. Do sada je minimalan broj garantovanih mesta važio za predstavnike iz 26 zemalja, a sa novim takmičenjem će se taj broj popeti na 34 zemlje koje će imati direktne predstavnike u grupnoj fazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading