Ne, nije greška - Velikan prodat za 10 evra!

Autor:

Sport

01.12.2018

14:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mauricio Zamparini, dosadašnji vlasnik fudbalskog kluba Palermo, prodao ga je neimenovanoj kompaniji iz Londona za samo deset evra.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ovaj sicijalijanski klub se nalazi u velikim finansijskim problemima, ali mu u drugoj ligi ide odlično - prvi je na tabeli Serije B, iako je u petak odigrao 0:0 s Beneventom.

U subotu je Zamparini objavio da je prodao FK Palermo i za to je iskoristio oproštajno pismo navijačima:

- US Ćita di Palermo može da saoopšti da je 30. novembra kasno uveče predala svih 100 odsto akcija novom vlasniku, i to pred notarom. Za sledeću sedmicu planiran je sastanak sa predstavnicima kompanije iz Londona, novim vlasnicima, kao i sa ekipom i čelnicima grada. Razmišljajući o budućnosti kluba i navijača Palerma, potpisao sam papire o prestanku mog vlasništva, i to sa knedlom u grlu. Cilj mi je već neko vreme bio da nađem ljude koji bi mogli da nastave moj posao, ljude finansijski sposobne, ali i željne da ostvare velike ciljeve sa pravim investicijama, za koje više nisam sposoban. Pored Palerma, kog sam prodao za simboličnih 10 evra, prodali smo i "Mepal" - kompaniju koja je vlasnik brenda Palermo, a novi vlasnici su se obavezali da će isplatiti naša kreditna dugovanja od 22,8 miliona evra i garantovali su zdravu ekonomsku politiku kluba... Iako su postojale razlike, imajući da sam čovek sa severa zemlje, došao sam i voleo vaš grad i vaše običaje. Svaki put kada budem ubuduće dolazio, voleo bih da me dočekujete kao jednog od vas. Sa istinskom tugom i velikom privrženosti, pozdravljam vas - naveo je, između ostalog, dosadašnji gazda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Zamparini je 2002. kupio Palermo za samo 15 evra, a klub koji je tada grcao u dugovima uspeo je da samo dve godine kasnije vrati u Seriju A i to prvi put posle 31 godine.

Ekipa je od tog momenta do sada pet puta uspevala da se plasira u Kup UEFA / Ligu Evrope, a 2011. je došla i do finala Kupa Italije. Od leta 2017. Palermo je u drugoj ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading