Atletiko preslišao "kneževe" za osminu finala! Lokomotiva se vratila u život!

Autor:

Sport

28.11.2018

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mečevi Atletiko Madrid - Monako i Lokomotiva – Galatasaraj otvorili su drugi dan 5. kola Lige šampiona. Madriđani su nadigrali desetkovane "kneževe" rezultatom 2:0 i plasirali se u osminu finala najelitnijeg fudbalskog takmičenja. Lokomotiva je identičnim rezulatatom slavila u Moskvi i sačuvala šanse za treće mesto u grupi i Ligu Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa utakmice Atletiko - Monako!

Madriđani su od početka do kraja meča opravdali ulogu favorita. Monako je bio višestruko desetkovan, 

Tjeri Anri je igrao sa rezervnom postavom, što je Madriđanima olakšalo posao, a već od 2. minuta posao je bio još lakši.

Koke je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je zakačila igrača Monaka Benou Badiašilea i prevarila golmana Benalja.

Atletiko duplira prednost već u 25. minutu u sjajnoj akciji Grizmana i Koree. Francuz je prvo uposlio Španca koji se fantastičnim driblingom oslobodio čuvara, vratio loptu do Grizmana koji je realizovao ovu akciju.

Fudbaler Atletika su bili bolji i u nastavku, ali igrali su onoliko koliko im je bilo potrebno protiv oslabljenog i ne previše motivisanog Monaka.

Atletiku je pobeda donela osminu finala takmičenja.

Grupa A

Atletiko Madrid - Monako 2.0  (2:0) - Badiašile, autogol, Grizman 25.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Moskovljani su ofanzivnije ušli u meč, konstantno su napadali, što im se isplatilo tek pred kraj prvog poluvremena. Nakon prodora Farfana po desnoj strani, lopta stiže do Krihovjaka koji šutira sa ivice kaznenog prostora i trese mrežu Rajana Donka.

Već u 54. minutu domaći su duplirali vođstvo. Nakon sjajne kombinacije Farfana i Mirančuka na desnoj strani, lopta se uz malo sreće odbija do Vladislava Ignatijeva koji je sa 4-5 metara rutinski šalje u Galatinu mrežu.

Lokomotivi je bila neophodna pobeda da bi ostala u igri za treće mesto i Ligu Evrope, dok je Galatasaraj morao da pobedi da bi ostao u borbi za osminu finala LŠ.

Grupa D

Lokomotiva - Galatasaraj 2:0  (0:1) - Krihovjak 43., Ignjatijev 54.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading