"DELIJE" PREKO ALBANIJE I HRVATSKE JURIŠAJU NA NAPOLI!

Autor:

Sport

28.11.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golgota čeka fudbalere Crvene zvezde ukoliko žele u osminu finala Lige šampiona! Izabranici Vladana Milojevića večeras (21.00, RTS 1) na vrućem gostovanju Napoliju u petom kolu igraju meč iz kojeg samo pobeda ostavlja nadu da se na njihovoj Marakani 11. decembra protiv PSŽ može dogoditi novo čudo i izboriti proleće u Evropi.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Crvene zvezde

STOPAMA PREDAKA

Crveno-beli neće biti sami na San Paolu, kao u Liverpulu i Parizu. Posle isteka kazne UEFA, najmanje 3.000 "Delija" zdušno će bodriti svoje miljenike, od kojih je jedan deo stopama slavnih predaka od pre jednog veka u zimu zapucao preko Albanije. S tom razlikom da iz Drača brodovima nisu išli na Krf, već u Bari, pa pravac Napulj, da tamo vaskrsnu voljeni tim.

- Za Napulj smo išli kolima preko Albanije, zatim feribotom od Drača do Barija, a onda opet autom do Napulja. Ima nas desetak, mada čujem da će se okupiti i drugi navijači. Naša voljena Zvezda neće biti bez podrške na velikom stadionu u Napulju - rekao je za Žurnal Vuk Živković iz Kotora.

RepublikaFoto: Starsport

Njegova grupa prevalila je oko 700 kilometara. Najpre ih je čekao put od 206 kilometara automobilom od Kotora do Drača, zatim 228 kilometara preko Jadrana trajektom, a onda još 266 kilometara kolima od Barija do Napulja. S druge strane, "prva ekipa" sa severa i vođe navijača uglavnom su do Napulja išle auto-putem preko Zagreba, odnosno Hrvatske i Slovenije. Jedan deo putovao je i kolima do Budimpešte, a odatle avionom do Rima i zatim drumom do Napulja.

ZBOR KOD ZAMKA

Da će na San Paolu večeras biti puno zvezdaša, svesni su i domaćini jer su uvideli da srpskim navijačima nije mnogo da zbog Zvezde izdvoje 70, 95 ili 140 evra, koliko koštaju ulaznice za tri sektora namenjena gostima. Kako bi sprečili sukob sa domaćim pristalicama, imajući u vidu da Napoli ima 40.000 prodatih pretplatnih karata, a kapacitet stadiona je 45.000 mesta, a da je i njima meč biti ili ne biti, policija u Napulju je pojačala snage, ali i rešila da grupiše "Delije" na jednom mestu. Pristalice srpskog prvaka koje u grad dođu preko mora, avionom ili kopnom savetuju se da se okupe pored zamka u blizini luke, a da odatle krenu put stadiona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading