Zvezdi prija Topola!

Autor:

Sport

20.11.2018

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda će u sredu od 15 časova protiv TSC-a pokušati da nastavi put ka trofeju Kupa Srbije, ali i da očuva stopostotni učinak u utakmicama protiv kluba iz Bačke Topole sa kojim ima veoma zanimljivu vezu kroz istoriju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Crvene zvezde

Šampion Srbije je protiv predstavnika grada sa severa Bačke igrao već dva puta, ali je klub svaki put nosio drugo ime. Premijernu pobedu crveno-beli su upisali protiv Topole 26. juna 1975. godine rezultatom 7:0.

Tim crveno-belih bio je uspešan i u narednom susretu, sedam godina kasnije, a duel protiv AIK-a 27. oktobra 1982. ujedno je bio i poslednji između dva tima.

Vezu između Crvene zvezde i Bačke Topole osim dve utakmice predstavljaju i trojica fudbalera koja su igrala za oba kluba: Zlatko Krmpotić, Nikola Žigić i Andrija Kaluđerović.

Nekadašnji defanzivac, danas fudbalski trener, za Zvezdu je igrao od 1977. do 1986. godine, a po povratku iz inostrane pečalbe tri sezone nosio je dres AIK-a iz Bačke Topole u kojem je i zakoračio u trenerske vode. Krmpotić je tokom 2008. i 2009. godine sedeo i na klupi mlađih kategorija Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Dvojica napadača koji su predstavljali udarne igle Zvezde i ljubimce zvezdaša rođena su u Bačkoj Topoli gde su i načinila prve fudbalske korake. Nikola Žigić je fudbalski put počeo da gradi u rodnom gradu, kao i Andriija Kaluđerović, a obojica su potpunu fudbalsku afirmaciju stekli u redovima šampiona Srbije odakle su se otisnuli u inostranstvo.

Kuriozitet u vezi dva kluba predstavlja podatak da je aktuelni generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić tokom igračke karijere pet godina nosio dres narednog rivala crveno-belih. Funkcioner kluba bio je deo poslednje generacije koja je pre sadašnje uspela da Bačku Topolu dovede na korak od elitne fudbalske pozornice, u to vreme Druge savezne lige Jugoslavije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading