ISTORIJSKA POBEDA RUDARA 2016 U KUPU: Preko člana zonskog ranga do finalne borbe za trofej! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

09.06.2023

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finale je na programu sledeće srede.

ISTORIJSKA POBEDA RUDARA 2016 U KUPU: Preko člana zonskog ranga do finalne borbe za trofej! (FOTO, VIDEO)

Foto: FK Rudar 2016 Aleksinački Rudnik

U okviru polufinala Opštinskog kupa Aleksinca, na stadionu Morave u Žitkovcu snage su odmerili sastavi Napretka 1929 i Rudara 2016. 

Republika

Nominalni domaćin, ekipa Napretka se takmiči u Zoni Centar gde se trenutno nalazi na deobi šeste pozicije na tabeli, dok je sastav Rudara u Opštinskoj ligi Aleksinac drži drugo mesto u ligi.

Sastav Napretka od starta prolećnog dela prvenstva igra u nešto slabijoj formi u odnosu na jesenji deo u zonskog rangu, i to se videlo u pojedinim situacijama i u duelu u kupu.

Prva promena rezultata viđena je u 26. minutu kada je Ostoja Lazić, igrač gostiju, zatresao mrežu golmana Uroša Petkovića, 1:0 za Rudar.

Uzvratila je ekipa Napretka "udarac" u 41. minutu kada je Filip Nešić postavio konačan rezultat prvog poluvremena na 1:1.

 

 

U toku prvog dela igre, glavni sudija na meču, Veljko Marinković je pokazao dva žuta kartona, oba gostujućim igračima, i jedan crveni, takođe upisan u koloni Rudara, ali je isti dobio fudbaler na klupi.

Od starta nastavka gosti su zaigrali nešto defanzivnije, dok su domaći hteli da što pre povedu po prvi put na melu.

Nova promena rezultata viđena je u 70. minutu kada je Lazić pogodio po drugi put na utakmici za novo vođstvo Rudara.

"Branili" su gosti rezultat od tog momenta na sve načine, dok su igrači Napretka krenuli na sve ili ništa. Velika ofanzivna domaćina i nekonkretna završnica kažnjena je u 84. minutu kada je Lazić overio svoj het-trik, 3:1 za Rudar.

Par trenutaka pred poslednji sudijski zvižduk, Nešić pogađa po drugi put mrežu golmana Ristića za smanjenje prednosti Rudara, ali su gosti ipak na kraju slavili rezultatom 3:2.

Napredak 1929 (Aleksinac) - Rudar 2016 (Aleksinački Rudnik) 2:3 (1:1)

Napredak 1929: Petković, Đošev (od 46' Nikolić), Nešić, Rakić, Spasić, Stanković, S. Lazić, Đorđević, Stojanović, Gojković, U. Lazić

Rudar 2016: Ristić, Ivanović, Durmišević, Đurić, Jovanović (od 60' A. Đorđević), Miletić, Zemljak (od 87' Milanović), Lazić (od 85' Dimitrijević), Stojanov, P. Đorđević, Petrović

Stigli su igrači Rudara do verovatno najveće pobede u skorije vreme, velika borbenost i požrtvovanje u njihovim redovima nagrađeno je prolaskom u finale kupa. 

U borbi za trofej Rudar će igrati sa ekipom Svrljiga koja je posle boljeg izvođenja penala savladala Bukovik iz Ražnja.

BONUS VIDEO:  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading