IZNENADNA ODLUKA: Sistem takmičenja se menja iz korena - naredna sezona za mnoge klubove će biti paklena!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

08.06.2023

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon šest sezona, sistem takmičenja se menja...

IZNENADNA ODLUKA: Sistem takmičenja se menja iz korena - naredna sezona za mnoge klubove će biti paklena!

Foto: Facebook.com/Srbijasport.net

Fudbalski savez regiona zapadne Srbije doneo je važnu odluku kojom se zonski takmičarski rang u potpunosti menja od sezone 2024/25.

 

Naime, od sezone 2017/18, četvrti rang takmičenja u okviru srpskog klupskog fudbala koji je pod ingerencijom FSRZS organizovan je u okviru četiri ligaška takmičenja Zoni Šumadijsko-raškoj, Zoni Zapadno-moravskoj, Zoni Podunavsko-šumadijskoj i Zoni Kolubarsko-mačvanskoj, a svaka od navedenih liga broji po 14 klubova.

Međutim, prema odluci navedenog saveza, po okončanju sezone koja startuje na jesen 2023. godine, od četiri grupe, formiraće se tri i to:

- Zonska liga "Morava": koju će sačinjvati klubovi sa teritorije FS grada Kragujevca, FS Raškog okruga, FS Moravičkog okruga i FS Severno-mitrovačkog okruga i brojaće 14 ekipa;

- Zonska liga "Dunav": koju će sačinjvati klubovi sa teritorije FS Braničevskog okruga, FS Podunavskog okruga i FS Šumadijskog okruga i brojaće 14 ekipa i

- Zonska liga "Drina": koju će sačinjvati klubovi sa teritorije FS Kolubarskog okruga, FS Mačvanskog okruga i FS Zlatiborskog okruga i brojaće 14 ekipa.

Foto: FS regiona zapadne Srbije

Novi sistem takmičenja stupa na snagu u sezoni 2024/25

 

Navedene izmene svakako će doneti do više nego neizvesne borbe u predstojećoj sezoni, s obzirom da je jasno da će za čak jednu četvrtinu biti smanjen broj članova zonskog takmičarskog ranga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading