DERBI SREDINE TABELE BEZ POBEDNIKA: Jovanović je golom iz slobodnog udarca pred kraj meča "ukrao" ceo plen Borcu!

Autor:

Sport

29.05.2023

15:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipe su "podelile" po poluvreme.

DERBI SREDINE TABELE BEZ POBEDNIKA: Jovanović je golom iz slobodnog udarca pred kraj meča "ukrao" ceo plen Borcu!

Foto: FK Rad Merošina

U okviru 28. kola Nišavske okružne lige ekipa Borca (Azbresnica) ugostila je sastav Rada iz Merošine, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 4:2.

Republika

Sastav Borca je u ovaj duel ušao sa 41 osvojenim bodom pored svog imena, što je bilo dovoljno za šesto mesto u ligi, Rad je bio odmah ispod rivala, sa četiri boda manje u odnosu na njega. 

Poveli su gosti već u šestom minutu meča, nakon greške odbrane Borca, loptu je Niketić uputio do Uroša Jovanovića koji ulazi u kazneni prostor protivnika i matira golmana rutinski, 1:0 za Rad. 

Koristili su gosti momenat i stvorili su par poluprilika, ali nisu uspeli da dođu do uvećanja prednosti.

Trgli su se igrači Borca i zaigrali su dosta bolje što je ubrzo rezultiralo izjednačenjem na meču. Nakon ukradene lopte, Đorđe Đorđević je sa nekih 16 metara uputio lep šut koji je završio iza leđa golmana Mitića, 1:1.

Golman gostiju je nakon toga u par navrata do pred kraj prvog poluvremena sprečio sigurne golove za domaćina, ipak, u 43. minutu je po drugi put kapitulirao.

Brza razmena pasova po desnoj strani dovela do je odlične prilike za centaršut u kazneni prostor Rada, tamo se najbolje snalazi Mladen Ilić koji smešta loptu u mrežu, 2:1 za Borac koji po prvi put vodi na meču.

Krenuli su gosti od prvog minuta nastavka na sve ili ništa, dok su domaćini pretili iz par polušansi, ali nisu bili konkretni u završnici.

Inicijativa i agresivna igra igrača Rada ispatila se pred kraj sam meča. 

Posle kombinacije kratkih pasova, jedan od domaćih igrača pravi faul sa nekih 25-26 metara, lopta se nalazi iskosa, sa leve strane.

Izvođenje slobodnog udarca preuzeo je levonogi Jovanović koji gađa golmanovu stranu, hvata ga u raskoraku i lopta završava u golu, 2:2 u 89. minutu.

U nadoknadi vremena Jovanović je opet imamo priliku da iz slobodnog udarca ugrozi golmana domaćina, ali je ovoga puta čuvar mreže Borca bio na visini zadatka. 

Na kraju meča, može se reći da je podela bodova realan ishod, domaćem timu je pripalo prvo poluvreme, dok su gosti bili opasniji po gol protivnika u nastavku.

Borac (Azbresnica) - Rad (Merošina) 2:2 (2:1)

Borac: Mihajlović, Stanisavljević (od 78' N. Miletić), Đorđević, Stević, Stojanović, Đukić, M. Miletić, P. Miletić (od 66' Dimitrijević), Đorđević, Ilić, Najdenov

Rad: Mitić, Jeremić (od 46' Milosavljević), Stanković (od 74' Antić), Ilić (od 46' Dinić), Ibrić, Niketić, Ilić, Đorđević, Jovanović, Milojković (od 78' Todorović)

U sledećem kolu Rad dočekuje sastav Pobede iz Rusne, dok ekipa Borca gostuje timu Taskovići.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading