ODLUKA PADA 4. JUNA: Jug Srbije će biti u epicentru fudbalskih zbivanja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.05.2023

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzbuđenje doseže kulminaciju.

ODLUKA PADA 4. JUNA: Jug Srbije će biti u epicentru fudbalskih zbivanja!

Foto: Facebook.com

lopta

Subotnji mečevi u okviru Super i Prve lige Srbije dali su odgovore na pitanja koje ekipe će u međusobnim duelima kroz baraž mečeve pokušati da izbore svoje mesto u elitnom rangu srpskog klupskog fudbala za sezonu 2023/24.

 

Kada je reč o plej-aut fazi superligaškog karavana, remijem u Subotici (2:2), Radnik iz Surdulice zauzeo je 14. poziciju na tabeli, dok je ekipa niškog Radničkog porazom u Lazarevcu (1:2), "skliznula" na 13. mesto i imaće još jednu priliku da kroz baraž mečeve pokuša da očuva status člana elitnog ranga.

Kada je reč o plej-of fazi prvoligaškog karavana, RFK Grafičar je još ranije obezbedio "kotu broj tri", tako da im meč poslednjeg ligaškog kola protiv novobeogradskog Radničkog nije bio od rezultatskog značaja. Sa druge strane velika borba vođena je za poslednje mesto koje vodi u baraž, a nakon duela u Pančevu (Železničar Pančevo - Jedinstvo Ub 5:3) i Sremskoj Mitrovici (Radnički Sremska Mitrovica - Inđija Toyo Tires 1:1), zeleno-beli iz Inđije dobili su priliku da kao četvrtoplasirana ekipa Prve lige Srbije učestvuje u predstojećem baražu.

Mečevi baraža na programu su 31. maja i 4. juna, a u prvim susretima domaćini su ekipe koje su u aktulenoj sezoni igrale u okviru Prve lige Srbije.

 

 

- Baraž za popunu superlige Srbije:

RFK Grafičar (Beograd) - Radnik (Surdulica)

Inđija Toyo Tires (Inđija) - Radnički (Niš)

* utakmice su na programu 31. maja i 4. juna

Da podsetimo, kroz prvoligaški karavan, direktno su se u srpsku fudbalsku elitu plasirali novobeogradski IMT i Železničar iz Pančeva, dok će naredne sezone u drugom stepenu takmičanje igrati novosadska Mladost GAT i Kolubara iz Lazarevca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading