UTAKMICA ZA INFARKT U NOVOJ GAJDOBRI: Domaći sastav je i pored zaostatka od dva gola na poluvremenu stigao do trijumfa!

Autor:

Sport

29.05.2023

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Soko savladao Borac u jednom od ključnih mečeva za opstanak u ligi.

UTAKMICA ZA INFARKT U NOVOJ GAJDOBRI: Domaći sastav je i pored zaostatka od dva gola na poluvremenu stigao do trijumfa!

Foto: FK Soko Nova Gajdobra

U okviru 28. kola PFL-a Sombor ekipa Soko iz Nove Gajdobre ugostila je sastav Borca (Bački Gračac), prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta 4:1.

Republika

Domaćin susreta je u ovaj duel ušao sa 30 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za deobu 12. pozicije na tabeli, dok je sastav Borca sa jednim bodom više bio na 11. mestu.

Po mnogim gledaocima ovo je gotovo sigurno najbolja utakmica na stadionu Soko u novijoj istoriji kluba.

Susret je počeo nešto lošije za domaći tim, gosti su već u devetom minutu preko Nikole Končarevića prešli u vođstvo.

Domaći tim "u igru" vraća kapiten Veseljko Trivunović sjajnim udarcem iz slobodnjaka sa nekih 16 metara, 1:1 u 16. minutu.

Pred kraj prvog poluvremena gosti su iskoristili pad u redovima domaćina i sa dva gola su otišli na odmor rezultatom 3:1.

U 40. minutu pogodio je Nemanja Đurđev, dok je prednost od dva gola Borcudoneo Aleksa Pokrajac četiri minuta kasnije. 

Zaigrali su nešto ofanzivije domaći igrači od starta drugog dela, nisu imali više šta da čekaju fudbaleri trenera Milenka Lučića.

 

 

U 55. minutu Srđan Gušić se najbolje snalazi posle kornera i gotovo ramenom šalje loptu u mrežu, smanjena je prednost Borca na 3:2.

Ubrzo je sudija prekinuo utakmicu na određeni vremenski period usled jakog nevremena prilikom koga je prolatio i grad. Prekid je izgleda više prijao domaćem sastavu.

U nastavku meča fudbaleri domaćina su sa svih strana atakovali na gol golmana Obradovića, i za veliku ofanzivu nagrađeni su u 88. minutu.

Sa nekih 18 metara Marko Trivunović je poravnao rezultat na meču, 3:3.

Trenutak kada je stadion u Novoj Gajdobri, na kojem je bilo blizu 200 navijača proključao desio se u 90. minutu. Rezervista Luka Dangubić, koji je u igru ušao na poluvremenu, odlično je ispratio centaršut Veseljka Trivunovića, nakon čega je loptu poslao u mrežu, 4:3, domaćin po prvi put vodi na meču.

Soko (Nova Gajdobra) - Borac (Bački Gračac) 4:3 (1:3)

Soko: Crnčević, S. Adamović, Stojanović, Gušić, Tasovac, Ratković (od 46' Đurica), V. Trivunović, Hrnjez (od 46' Dangubić), Erak, M. Trivunović, M. Adamović

Borac: Ne. Obradović, Krnatić, Čuturilo (od 60' Kovačević), Radaković, Stojanović, Pokrajac, Đurđev (od 60' Dobrić), Žegarac, Končarević (od 88' Jokić), Ni. Obradović, Dautović

Iz redova domaćina su posle meča poručili:

- Tri boda vredna zlata i sve izvesnijeg opstanka. Dugujemo i veliku zahvalnost najvernijoj publici koja ni na 1:3 za goste nije odustajala, već je furala naše fudbalere do velikog trijumfa. 

Ovim trijumfmom ekipa Soko je stigla do deobe desetog mesta na tabeli, dok je sastav Borca spao na 13. poziciju u ligi.

U sledećem kolu Borac dočekuje Budućnost iz Mladenova, dok sastav iz Nove Gajdobre ide na noge ekipi Crvenke.

BONUS VIDEO: 





 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading