POIGRAVALI SE NA TERENU LJUTOG RIVALA: Tri gola dovoljna za isto toliko bodova i LIDERSKU POZICIJU - titula je na dohvat ruke!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.05.2023

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubedljivom pobedom nad veliim rivalom, našli su se na korak od promocije...

POIGRAVALI SE NA TERENU LJUTOG RIVALA: Tri gola dovoljna za isto toliko bodova i LIDERSKU POZICIJU - titula je na dohvat ruke!

Foto: FK Tomislavci

Tomislavci, naselje u centralnom delu opštine Bačka Topola sa tek nešto više od 500 stanovnika, na korak je od istorijskog ostvarenja i plasmana u viši rang takmičenja, Područnu fudbalsku ligu Subotica.

 

Serijom od devet susreta u kojima nisu osetili gorčinu poraza, a tokom kojih su čak osam puta teren napuštali uzdignutih ruku, sportski kolektiv koji na fudbalskoj mapi Srbije egzistira od sada već davne 1936. godine, nadvisio je svoje velike rivale i kolo pre okončanja ovosezonskog takmičenja preuzeo lidersku poziciju sa bodom više u odnosu na Jedinstov iz Bačkog Petrovog Sela i Proletera iz Njegoševa.

Upravo dva navedena kluba su prethodnog vikenda odigrali i međusobni susret u kojm je Proleter na svom terenu savladao crveno-bele iz Bačkog Petrovog Sela, što je omogućilo Tomislavcima da pobedom u zaostalom meču 15. kola, pobedom nad Jedinstvom načine, verovatno i ključni korak u borbi za titulu.

To se i dogodilo...

Ključni trenutak susreta dogodio se u 19. minutu kada domaćin nije realizovao jedanaesterac, a kazna za propušteno stigla je u samom finišu prvog poluvremena. Igrao se 40. minut meća kada se nakon kornera u šesnaestercu Jedinstva najbolje snašao Danijel Krvavac i mreža domaćina se zatresla.

U nastavku susreta, očekivanu ofanzivu domaćeg sastava prekunuo je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora Miloš Pjevač, za dupliranje prednosti u 69. minutu.

Konačan rezultat susreta psotavljen je u 85. minutu kada je nakon kontre svoj drugi pogodak postigao Pjevač za veliko slavlje gostujućih igrača i navijača.

Foto: FK Tomislavci

Zreli su za viši rang - FK Tomislavci

 

Međuopštinska fudbalska liga Bačka Topola-Mali Iđoš-Vrbas-Bečej-Srbobran, 15. kolo:

Jedinstvo (Bačko Petrovo Selo) - Tomislavci (Tomislavci) 0:3 (0:1)

Stadion: Igralište u Bačkom Petrovom Selu

Strelci: D. Krvavac u 40. i M. Pjevač u 69. i 85. minutu za Tomislavce

Kao što je već rečeno, Tomislavci u ovom momentu drže lidersku poziciju Međuopštinske fudbalske lige Bačka Topola-Mali Iđoš-Vrbas-Bečej-Srbobran sa bodom više u odnosu na glavne konkurente, a u poslednja dva ovosezonska susreta sastaju se u Novom Orahovu protiv ekipe Slavij, da bi sezonu okončali na svom terenu u duelu protiv Slobode iz Stare Moravice, kada će, svi se u Tomislavcima nadaju, biti i proslavljena šampionska titula.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading