ZLATA VREDNI BODOVI POSLE PREOKRETA: Sastav Lazarice je pružio partiju za pamćenje, savladana je još jedna ekipa iz samog vrha tabele! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.05.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borba za opstanak se nastavlja.

ZLATA VREDNI BODOVI POSLE PREOKRETA: Sastav Lazarice je pružio partiju za pamćenje, savladana je još jedna ekipa iz samog vrha tabele! (VIDEO)

Foto: FK Lazarica Prilipac

Tri boda su imperativ

U okviru 23. kola Zapadno-moravske zone ekipa Lazarice (Prilipac) ugostila je sastav Jedinstva Putevi iz Užica, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 7:0.

Republika

Domaćin susreta je u ovaj meč ušao sa 19 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za 11. poziciji u ligi, odmah iznad zone ispadanja, dok je sastav Jedinstva sa 43 boda pored svog imena bio na drugom mestu.

Domaći sastav je dosta bolje ušao u meč u odnosu na rivala, gostujući igrači su "već na odmoru" po svemu prikazanom u određenim delovima susreta.

Prva promena rezultata viđena je u 28. minutu kada je na centaršut sa desne strane odlično reagovao mladi štoper gostiju, Đorđe Glavonjić, koji je glavom smestio loptu u mrežu golmana Jankovića, 1:0 za Jedinstvo.

Republika

Foto: FK Lazarica Prilipac

Bitni bodovi za Lazaricu

Zaigrali su domaći igrači dosta bolje u nastavku, ali do kraja prvog dela igre nisu uspeli da stignu do izjednačenja.

Za vreme pauze je izvršena po jedna izmena na obe strane. 

U nastavku meča, domaći tim je krenuo na sve ili ništa i to mu se ubrzo isplatilo.

Igrao se 62. minut kada je posle kombinacije iz auta, upućen centaršut u kazneni prostor Jedinstva, tamo se na drugoj strani najbolje snalazi Stefan Đedović koji glavom sprovodi loptu u mrežu, 1:1.

 

 

Prvi gol na meču za domaćina je dodatno ohrabrio igrače, da još jače pritisnu protivnika i da u potpunosti preokrenu rezultat u svoju korist. Ekipi Lazarice su bodovni preko potrebni kako bi zonskog rangu.

U 72. minutu nakon prodora po levoj strani i ubačene lopte ispred golmana Jedinstva, najbolje se u gužvi snalazi Stefan Jovanović, koji pametno, visokim udarcem postiže gol za 2:1 za Lazaricu.

 

 

Do kraja meča promene rezultata nije bilo, gosti nisu uspeli da zaigraju svoju prepoznatljivu igru, dok su igrači Lazarice mirno priveli susret kraju i osvojili su jako bitne bodove.

Lazarica (Prilipac) - Jedinstvo Putevi (Užice) 2:1 (0:1)

Lazarica: Janković (od 46' Pavlović), Nikolić (od 75' Rajaković), Bogdanović, Maslać, Đedović, U. Jovanović, Božić (od 60' Tomić), S. Jovanović, Despotović, Majstorović, Vukašinović

Jedinstvo Putevi: Ječmenica, Milosavljević, Krstović (od 46' Arsić), Petrović (od 83' Lazić), Kostadinovi, Lazović, Mirković, Glišić, Marić, Glavonjić, Filipović

Iz redova Lazarice su posle meča poručili: 

- U veoma teškom i neizvesnom meču naš tim je stigao do bodova protiv jednog od najboljih timova u ligi, iako smo igrali oslabljeni povredama i kartonima, bonus igrači su pokazali veliki talenat i borili su se za naš grb i klub. Ovo je naše prvo učešće u zoni, pokazali smo da možemo da igramo sa svima, ali nas je neiskustvo koštalo u par mečeva boljeg rezutlata. Takođe navodimo da smo sigurno jedna od retkih ekipa u ligi koja je pobedila tri prvoplasirana tima. Do kraja prvenstva imamo još tri kola, jedno je sigurno, nećemo se predati. 

U sledećem kolu Lazarica gostuje ekipi Polimlje, dok sastav Jedinstva dočekuje Polet iz Trbušana.

BONUS VIDEO: 





 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading