ISTORIJSKI REZULTAT I POSETA: Morava "petardirala" Napredak u lokalnom derbiju pred prepunim tribinama! (FOTO)

Autor:

Sport

25.05.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više publike je na, i oko stadiona bilo samo 1975. godine kada je gostovao Partizan.

ISTORIJSKI REZULTAT I POSETA: Morava "petardirala" Napredak u lokalnom derbiju pred prepunim tribinama! (FOTO)

Foto: Mihajlo Ilić/fotograf FK Morava Žitkovac

U okviru 27. kola Zone Centar odigran je "večiti derbi" dva ljuta rivala, sastav Morave iz Žitkovca ugostio je Napredak iz Aleksinca, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg gosta rezultatom 3:0.

Republika

Domaćin susreta je u ovaj duel ušao sa 48 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za drugu poziciju na tabeli, sa druge strane, Napredak je sa 14 bodova manje bio na deobi desetog mesta u ligi.

Tribine stadiona u Žitkovcu bile su premale da prime sve zainteresovane ljubitelje fudbala, treneri Zemljak i Belić postavili su savršenu taktiku za ovaj duel.

Prvu ozbiljniju priliku beležimo na polovini gostiju, Janković je uputio šut iz slobodnog udarca, ali je golman Petković bio na visini zadatka.

Uzvratili su gosti preko sigurno svog najboljeg pojedinca, Nikola Stojanović je probio po levoj strani, ali ga je Marjanović zaustavio faulom, zbog kojeg je "požuteo".

U 20. minutu uspeli su domaći da dođu do vođstva, Lazar Popović je poslao loptu iza leđa golmana Petkovića, 1:0 za Moravu.

Prvi gol je dodatno motivisao domaći sastav da krene još jače ka golu protivnika, kontrolisali su igru igrači Morave i ubrzo su stiglo do uvećanja prednosti.

Dušan Velinov je par trenutaka nakon što se stativa isprečila da se upiše u listu strelaca, uspeo da pošalje loptu u mrežu Napretka, 2:0.

Samo četiri minuta kasnije isti igrač je "od prečke" loptu poslao u gol za 3:0.

Lazarević je do kraja poluvremena imao najbolju priliku za novi gol Morave, ali se na odmor ipak otišlo rezultatom 3:0 za domaći tim.

Prvih 15 minuta nastavka protekli su u nešto opuštenijoj igri, a onda su domaći krenuli opet "po starom".

Odličan pas Lazarevića ispratio je Slobodan Janković koji je ušao u kazneni prostor gostiju, odakle je uputio udarac koji je završio u golu, 4:0.

U nastavku beležimo šanse Velinova i Marka Petrovića, ali lopta nove promene rezultata nije bilo.

Pred sam kraj meča, u 89. minutu viđen je verovatno najbolji trenutak na utakmici. Akcija dvojice rezervista, Martin Ristić je napravio pravi "dar mar" u odbrani gostiju, kada su mnogi mislili da će loptu uputiti ka golu, on je šalje do Nikole Kostića koji je smešta u mrežu za konačnih 5:0. 

Morava (Žitkovac) - Napredak 1929 (Aleksinac) 5:0 (3:0)

Morava: A. Ristić, Vidojković, Đ. Janković, Marjanović, S. Petrović, Velinov (od 74' Novković), Popović, Lazarević, Simić (od 74' Kostić), savić (od 57' M. Ristić), S. Janković (od 63' M. Petrović)

Napredak 1929: Petković, Nešić, Rakić, Stanković, Nikolić, S. Lazić (od 46' Đošev), Đorđević, Stojanović, Arsić, Gojković, U. Lazić

Na kraju utakmice igrači i jednog i drugog tima ispraćeni su aplauzima, a navijači domaćina su dugo ostali na tribinama aplaudirajući fudbalerima i trenerima Morave na velikom uspehu kako na tabeli tako i u rekordnoj pobedi između večitih rivala. 

Ovim trijumfom ekipa Morave je ostvarila istorijski rezultat, na tri kola pre kraja zonskog ranga osigurali su drugu poziciju na tabeli, dok je sastav Napretka sa 34 bodova pored svog imena na 11. mestu u ligi.

U sledećem kolu Napredak dočekuje sastav Delijskog Visa, dok ekipa Morave gostuje timu Naša Krila iz Belotinca.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading