DUEL DVA ŠAMPIONA: Sastav Zemljoradnika je savladao Moravu i izborio je direktan plasman u viši rang!

Autor:

Sport

23.05.2023

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel dva prvaka ispratilo je oko 150 gledalaca.

DUEL DVA ŠAMPIONA: Sastav Zemljoradnika je savladao Moravu i izborio je direktan plasman u viši rang!

Foto: GFL Požarevac

Proteklog vikenda odigran je susret između dva prvaka svojim grupa u okviru gradske fudbalske lige Požarevca, koji je odlučio direktnog putnika u viši rang, dok će poraženi tražiti priliku kroz baraž.

Republika

Uloga nominalnog domaćina na gradskom stadionu u Požarevcu, koji od nedavno nosi ime "Mihajlo Andrejević Andrejka" imala je ekipa Zemljoradnika 1932 (Trnjane) koja je u grupi Mlava titulu šampiona odnela sa deset bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca.

Sa druge strane centra na terenu u Požarevcu našao se šampion grupe Dunav, tim Morave 1932 (Prugovo), koji je titulu prvaka odneo zbog bolje gol razlike u odnosu na sastav MIP Majdana koji je imao isti broj bodova.

Nominalni domaćin je od prvog minuta susreta uspostavio kontrolu nad utakmicom.

Imali su gosti priliku iz kontranapada, ali se u toj situaciji istakao golman domaćih, Radosavljević odličnom intervencijom.

Republika

Foto: GFL Požarevac

Ekipa Zemljoradnika

Prvi gol viđen je u 24. minutu kada se nakon centaršuta u kaznenom prostoru gostiju najbolje snalazi Goran Filipović, 1:0 za Zemljoradnik.

Do kraja prvog poluvremena promene rezultata nije bilo, domaći igrači su imali loptu u nogama, ali nisu uspeli da iz poseda stignu do dupliranja vođstva.

U uvodnih deset minuta nastavka videli smo po jednu izmenu na obe strane. 

Rezervista u redovima domaćina, Miroslav Đuričić je je svoj solo prodor završio loptom u mreži golmana Stokića, 2:0 za domaćina.

Konačan rezultat duela u kojem se odlučivao direktan putnik u viši rang postavljen je u 86. minutu kada je nakon udarca Đuričića i nešto lošije procene golmana gostiju, lopta završila u mreži Morave, 3:0.

Zemljoradnik 1932 (Trnjane) - Morava 1932 (Prugovo) 3:0 (1:0)

Zemljoradnik: Radosavljević, Avdulahaj (od 80' Stojiljković), Brkić, Radojković, Marković, Trajković, Milovanović, Džemailović (od 54' Đuričić), Menčanin, Janković, Filipović (od 71' Krujeziu)

Morava: Stokić, Ilić, Igić (od 87' Popović), Čolović, Aleksić, Jović, Milutinović, Marković, Stević (od 45' Stanisavljević), Jonjić, Stojanović (od 82' Rajković)

Ovim trijumfmom ekipa Zemljoradnika je osvojili titulu apsolutnog prvaka GFL Požarevac i od sledeće sezone će uzeti učešće u Međuopštinskoj ligi (grupa Dunav). Ekipa Morave će imati još jednu priliku za plasman u viši rang, očekuje ih duel sa predstavnikom OFL Veliko Gradište i Golubac.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading