ODLIČNA UVERTIRA ZA DERBI SEZONE SLEDEĆE NEDELJE: U Radovanju se radovao sastav Omladinca iz Rakinca!

Autor:

Sport

23.05.2023

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje šampiona biće rešeno predstojećeg vikenda na stadionu "Široki Potok"!

ODLIČNA UVERTIRA ZA DERBI SEZONE SLEDEĆE NEDELJE: U Radovanju se radovao sastav Omladinca iz Rakinca!

Foto: FK Omladinac Rakinac

U okviru 13. kola Opštinske lige Velika Plana odigran je komšijski derbi u Radovanju između domaćeg sastava Karađorđa i Omladinca iz Rakinca, prvi duel ova dva tima završen je podelom bodova, rezultat je glasio 2:2.

Republika

Bolje s u derbi ušli gostujući igrači i već u desetom minutu su stigli do vođstva. Na sjajnu dubinsku loptu Milana Trunića reagovao je Ljubomir Lekić kome nije bilo teško da postigne pogodak, 1:0 za Omladinac.

Trgli su se domaći, zaigrali su dosta bolje na polovini rivala i uspeli su da dođu do izjednačenja. Igrao se 21. minut kada je Nikola Pavlović iskoristio trenutak nepažnje protivničke odbrane, 1:1.

Na isteku pola sata igre viđen je novi gol, treći u prvom poluvremenu. Kombinovali su Trunić i Ristić, kapiten gostiju je stigao do golmana Ivanovića i uspeo je da ga savlada, 2:1 za tim iz Rakinca.

Do kraja prvog dela igre promene rezultata nije bilo, tokom prvih 45 minuta imali smo prilike da vidimo dva žuta kartona, oba na strani domaćina.

Posle desetominutne pauze, oba tima su nešto čvršće izašla na teren, trudili su se igrači pre svega da spreče novi pogodak u svojoj mreži.

Gosti su imali nešto više loptu u nogama, ali nisu uspevali da dođu do novog gola, domaćin je odličnom postavkom u potpunosti neutralisao njihove napade.

Upornost gostujućih igrača se isplatila u 83. minutu. Mladi napadač Omladinca, Nemanja Marisavljević je krenuo u solo prodor, prošao je nekoliko igrača protivnika i poslao je loptu u nebranjeni deo mreže, 3:1 za sastav iz Rakinca.

Pitanje pobednika rešeno je u 87. minutu kada je Govedarović uposlio Ristića koji rutinski šalje loptu u mrežu, 4:1.

Karađorđe (Radovanje) - Omladinac (Rakinac) 1:4 (1:2)

Karađorđe: Ivanović, Sretenović, Milić, D. Simić, Nešković, Pujkić, Kostić, Milenković, Pavlović, Aćimović, U. Simić

Omladinac: J. Lekić, Đorđević, Petković, J. Ristić, N. Govedarović (od 46' Marisavljević), Manojlović (od 55' Vučićević), U. Govedarović, Trunić, Lj. Lekić, M. Ristić (od 89' Maksimović), Simić

Stručni štab tima iz Rakinca je posle meča za naš portal poručio:

- Odigrali smo veoma jaku i tvrdu utakmicu sa uvek neugodnim komšijama, ostvarili smo važnu pobedi i nova tri boda dodali na naš bodovni saldo. Sada se svi zajedno okrećemo ka sledećoj nedelji, narednoj utakmici i derbiju sezone. Pozivamo sve ljubitelje fudbala da u što većem broju dođu a naš stadion i da nam pruže podršku. 

U sledećem kolu Omladinac dočekuje lidera na tabeli, sastav Sloge iz Miloševca, dok sastav Karađorđa gostuje ekipi Bresje Superior.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading