IZ RUDARA SE VIDI VIŠI RANG TAKMIČENJA: Tri komada za isto toliko bodova - Morava je spremna za derbi protiv Derbija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.05.2023

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvertira za veliki derbi uspešno je protekla.

IZ RUDARA SE VIDI VIŠI RANG TAKMIČENJA: Tri komada za isto toliko bodova - Morava je spremna za derbi protiv Derbija!

Foto: FK Morava Gložane

Fudbaleri Morave iz Gložana nastavili su seriju uspeha i na gostovanju ekipe Rudara 1973. čime je ekipa pokazala i dokazala da potpuno spremna očekuje veliki derbi celokupnog prvenstva koij je na programu u narednoj takmičarskoj rundi.

 

U okviru 22. runde Gradska lige Leskovac u Rudarima su prvenstveni duel odigrale ekipe domaćeg Rudara 1973 i Morave. Gostujuća ekipa je u susret ušla sa imperativom pobede kako bi zadržala korak u borbi za šampionsku titulu koju ravnopravno, pored sastava iz Gložana, vode i ekipe ŠFU Derbi 2016 iz Vlasa i Atletiko iz Donje Jajine.

Verovatno pod utiskom moranja, gosti su domaćem sastavu dozvolili da stigne do rezultatske prednosti iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca. Međutim, Morava na isti način ubrzo stiže do poravnanja rezultata, a kasnije i do kompletnog rezultatskog preokreta.

Vodeći gol za ekipu Morave postignut je nakon sjajnog prodora mladog Ilije Živkovića, dok je do trećeg pogotka došlo nakon fudbalske akcije iz udžbenika, gde se lopta brzo kretala od noge, do noge, čime je postavljen i konačni rezultat ovog meča.

- Gradska liga Leskovac, 22. kolo:

Rudar 1973 (Rudare) - Morava (Gložane) 1:3

Foto: FK Morava Gložane

Borba za viši rang se nastavlja

 

Po okončanju duela protiv Rudara 1973, ipredstavnik sportskog kolektiva iz Gložana je izjavio:

- Utakmica je zaista protekla u najboljm redu i karakterisala j fer i sportska borba. Ekipa Rudara 1973 predstavlja kvalitetnu ekipu koja bi već naredne sezone mogla da se nađe u borbi za sam vrh tabele i plasman u viši rang takmičenja. Nas već narednog vikenda očekuje veliki derbi protiv ŠFU Derbi 2016 iz Vlase, ekipe koja u ovom momentu ima dva boda više od nas i jasno je da predstoji pravi spektakl u borbi za plasman u viši rang takmičenja.

Da podsetimo, na stadionu u Gložanu, u nedelju 28. maja sa početkom od 11 časova na programu je susret između Morave i ŠFU Derbija 2016 nakon kojeg će mnogo toga biti jasnije kada je u pitanju borba za plasman u viši rang takmičenja, Međuopštinsku jablaničku ligu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading