REZERVISTA GOLOM POKRENUO GOSTE: ŽSK i Tatra u derbiju donjeg doma upisali "samo" po bod!

Autor:

Sport

21.05.2023

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspeli su gosti sa dva gola u poslednjih deset minuta da stignu makar do boda.

REZERVISTA GOLOM POKRENUO GOSTE: ŽSK i Tatra u derbiju donjeg doma upisali "samo" po bod!

Foto: FK ŽSK Žabalj

U okviru 26. kola Prve novosadske lige ekipa ŽSK-a (Žabalj) ugostila je sastav Tatre (Kisač), prvi duel ova dva tima završen je podelom bodova, rezultat je glasio 0:0.

Republika

Domaćin susreta je u ovaj duel ušao sa 27 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za 12. mesto u ligi, ekipa Tatre je bila odmah ispod njih, na 13. poziciji sa šest bodova manje.

Bolje su otvorili utakmicu domaći igrači, kreirali su par šansi pred golom Šovljanskim, ali lopta nije završila u mreži.

Uzvratili su gosti sa par poluprilika, ali na isteku pola sata igre na semaforu je i dalje stajao isti rezultat kao i od starta utakmice. 

U 37. minutu preko Miloša Ninkovića ekipa ŽSK-a je stigla do vođstva, 1:0 za domaćina. To je ujedno bio i rezultat prvog dela igre.

Krenuli su gosti ofanzivno od samog starta nastavka, što je domaćim fudbalerima ostavilo dosta prostora, koji su ubrzo i iskoristili.

Republika

Foto: FK ŽSK Žabalj

Teren u Žablju

Igrao se 67. minut kada je Ognjen Klisara poslao loptu iza leđa golmana gostiju, 2:0 za ŽSK.

Odmah po dupliranju vođstva od strane domaćeg tima, u redovima gostiju je izvršena i poslednja dostupna izmena, Krajčik je ušao na teren umesto Panovića.

Upravo je rezervista Ivan Krajčić u 77. minutu prepolovio zaostatak svog tima, 2:1.

Samo šest minuta kasnije, odlična akcija gostujućeg tima završena je loptom u mreži golmana Savanovića, drugi pogodak za goste je pripisan čuvaru mreže domaćih, autogol, 2:2.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, imali su domaći svoje šanse da dođu do novog gola, u jednoj situaciji se isprečila prečka, dok su imali priliku i "sa kreča", ali istu nisu uspeli da realizuju.

ŽSK (Žabalj) - Tatra (Kisač) 2:2 (1:0)

ŽSK: Savanović, Kronić, Zekonja (od 70' Grbić), Džambas, Tanasić, Boroja, Đurić, Mirić, Klisara, Bogdanov, Ninković

Tatra: Šovljanski, Branković, Lončar, Petrović, Berić (od 65' Kuršević), Muha (od 55' Malinović), Panović (od 68' Krajčik), Adamek, Plavšić, Bagonja, Sladić

U sledećem kolu ŽSK gostuje Omladincu iz Stepanovićeva, dok ekipa Tatre opet igra van svog terena, ovoga pute ide na noge Fruškogorskom Partizanu iz Bukovca.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading