TITULA JE PLAVO-BELA: Šumadinac pobedom u derbiju nad imenjakom iz Stojnika osigurao šampionski pehar četiri kola pre kraja prvenstva!

Autor:

Sport

21.05.2023

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Natalincima će se slaviti titula na kraju sezone!

TITULA JE PLAVO-BELA: Šumadinac pobedom u derbiju nad imenjakom iz Stojnika osigurao šampionski pehar četiri kola pre kraja prvenstva!

Foto: FK Šumadinac Natalinci

U okviru 26. kola Šumadijske okružne lige ekipa Šumadinca (Natalinci) ugostila je imenjaka iz Stojnika, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 3:0.

Republika

Domaćin je u ovaj duel ušao sa 64 osvojena boda, što je bilo dovoljno za lidersku poziciju, dok je sastav iz Stojnika sa deset bodova manje držao drugo mesto u ligi. 

Igrači oba tima su nešto stegnutije ušli u utakmicu, prva šansa viđena je u sedmom minutu kada je Tufegdžić zapretio iz slobodnog udarca, ali je golman gostiju, Radisavljević bio na visini zadatka. 

Ubrzo posle toga su mogli domaći do prednosti, Jovanović je izašao sam ispred golmana, ali je Radisavljević opet bio na visini zadatka. 

U 11. minutu posle greške domaćih igrača na sredini terena, gosti brzom akcijom stižu do golmana Spasića, nakon čega Bojan Petrović šalje loptu u mrežu, 1:0 za tim iz Stojnika.

Zadesio je peh domaći sastav u 32. minutu kada je Antonio Stevanović doživeo povredu, pa je umesto njega ušao Marko Ivošević.

Izvršene su određene promene u postavci domaćina nakon izmene, i posle četiri minuta došli su do izjednačenja. Odličan centaršut Jovanović ispratio je Đorđe Dugić, kome je ostao lakši deo posla, lopta je u mreži gostiju, 1:1.

To je ujedno bio i rezultat prvog dela igre u kojem je viđen jedan žuti karton, Nemanja Lakićević, gostujući igrač je požuteo zbog sprečavanja obećavajućeg napada.

Domaći sastav je dosta bolje ušao u utakmicu, krenuli su sa učestalim napadima ka golu protivnika i ubrzo su došli do prve prednosti na utakmici.

Probio je Jovanović po desnoj strani, ubacio je loptu u kazneni prostor gostiju nakon čega je ona stigla do ruke jednog od igrača, dosuđen je kazneni udarac sa 11 metara za domaćina.

Tom prilikom drugi žuti karton dobio je Živojin Danilović, pa su gosti ostali sa deset igrača u polju. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Vladimir Radovanović, 2:1 za domaćina.

Igrao se 76. minut kada je viđena možda i najbolje akcija na utakmici, nekoliko igrača domaćeg tima je kombinovalo, lopta je stigla do Radivojevića koji je nakon prodora vratio na nekih 13-14 metara, odakle je Tufegdžić "zakucava" u mrežu, 3:1.

Do kraja meča gosti su dobili još jedan crveni karton, ovoga puta direktni, pa su poslednjih deset minuta igrali sa devet igrača na terenu.

Šumadinac (Natalinci) - Šumadinac (Stojnik) 3:1 (1:1)

Šumadinac N: G. Spasić, Đokić, Radovanović (od 90' M. Spasić), Tufegdžić (od 90' Stanković), Đurđević, Blagojević (od 83' Karaklić), Dugić (od 90' Srećković), Milivojević, Jovanović, Stevanović (od 32' Ivošević), Radojević

Šumadinac S: Radisavljević, Ljeskovac, Lakićević, Nikolić, Đorđević, Tolić, Petrović, Aleksić, Arsenijević, Jokić, Danilović

Domaći tim je ovim trijumfom četiri kola pre kraja prvenstva obezbedio i matematički titulu šampiona.

U sledećem kolu u Stojnik gostuje sastav Grizli ML (Saranovo), dok ekipa iz Natalinaca gostuje Šumadiji (Topaonica).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading