SERIJA BEZ KRAJA: Soluncu niko ne može da stane na put - petarda pukla i u Lovćencu!

Autor: Vladimir vorih

Sport

21.05.2023

13:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još samo korak je ostao do vojvođanskog fudbalskog ranga...

SERIJA BEZ KRAJA: Soluncu niko ne može da stane na put - petarda pukla i u Lovćencu!

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Fudbaleri Solunca N&Đ Jerković iz Karađorđeva nastavljaju sa fantastičnom prolećnom serijom. U 11 prvenstvenih duela koliko je odigrano u nastavku šampionata, ekipa iz Karađorđeva je zabeležila isto toliko pobeda uz fantastičan gol koeficijent 39:4.

 

I ovog vikenda ekipa Solunca N&Đ Jerković je nastavila uspešan niz i iz Lovćenca se vraća sa tri boda, a domaći Njeguš je savladan sa ubedljivih 5:1.

Od prvog sudijskog zvižduka gosti su zagospodarili terenom i već u petom minutu stigli do rezultatske prednosti kada se Slijepčević upisao u listu strelaca. I pored rano stečene prednosti ekipa iz Karađorđeva nije menjala svoj stil igre. Imali su potpunu terensku inicijativu, držali loptu u nogama i stvarali šanse, a do narednog pogotka stigli su po isteku pola sata igre, a mrežu sastava iz Lovćenca u 32. minutu pogodio je brzonogi Denis Barna.

Svega osam minuta kasnije mreža domaćina i treči put se zatresla. U listu strelaca se upisao golgeter ekipe Marko Kolundžija čime je i definitivno rešeno pitanje pobednika ovog susreta.

Potpuna dominacija nastavljena je i u uvodnih deset minuta drugog poluvremena kada su fudbaleri Solunca N&Đ Jerković postigli još dva pogotka. Strelac četvrtog gola bio je u 49. minutu Aleksandar Milikić, da bi šest minuta kasnije, peti put na ovom susretu mrežu domaćina evrogolom zatresao Dejan Savović.

Prema očekivanju, nakon petog postignutog pogotka, fudbaleri iz Karađorđeva su "povukli ručnu", a trener Medić u igru uvodi sve raspoložive snage sa klupe čime je ostatak meča protekao u znatno mirnijoj igri. Domaćin je u 87. minutu preko Aleksandra Perazića uspeo da stigne do počasnog pogotka, čime je samo delimično ublažen ubedljiv poraz.

 

- PFL Subotica. 27. kolo:

Njegoš (Lovćenac) - Solunac N&Đ Jerković (Karađorđevo) 1:5 (0:3)

Stadion: FK Njegoš

Sudija: Slaven Bedić (Bačka Topola)

Strelci: A. Perazić 87`; D. Slijepčević 5`, D. Barna 32`, M. Kolundžija 40`, A. Milikić 49`, D. Savović 55`

Žuti kartoni: A. Perazić, I. Kočiš (Njegoš)

Njegoš (Lovćenac): Radović, Dašić, Vujović (Vicković), Dabanović, Kustudić, Pejović, I. Kočiš, Perazić, S. Kočiš, Kojičić (Milić), Marić (Savanović).

Solunac N&Đ Jerković (Karađorđevo): Šmit (Sabo), Paripović, Arežina, Ž. Barna, Kangrga, Slijepčević (Rašeta), Milikić, Kolundžija (Jerković), Savović (Beslać), D. Barna, Đuranović.

Nakon susreta, trener sportskog kolektiva iz Karađorđeva, Dušan Medić je izjavio:

- Gostovao sam danas u svom rodnom mestu, gde sam stasao i kao igrač i kao trener i uvek kada gostujem "kod kuće" srce čudno ume da zaigra... Mojim momcima je ovo 11 pobeda ovog proleća. Sedmo gostovanje, 39 postignutih golova, četiri primljena i svi ti statistički parametri mali su, da pokažu koliko je ovo skup kvalitetnih i odličnih fudbalera, ali isto tako i momaka, što je meni lično mnogo bitno i drago - nije krio oduševljenje strateg Solunca, a zatim je nastavio:

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Trener Dušan Medić

 

Učinili su me još jednom ponosnim, svojim pristupom, radom, ponašanjem i ispunjavanjem zahteva i zamisli. Još tri koraka su nam ostala do cilja koji svi čekaju i zaslužuju, koje su Nemanja i Đorđe zaslužili jer nam daju bezrezervnu podršku svo vreme i trude se da funkcionišemo nesvakidašnje za današnje klubove i pojmove i koje čekaju svi ljudi iz Karađorđeva, brojniji na svakom gostovanju od domaće publike i na tome im do neba hvala, to mnogo govori. Malo je lepih stvari i momenata u životu i u našem sportu kao što je ova godina i posebno ovo proleće za nama. Hvala Soluncu i momcima na ovom osećaju ljubavi, želim i verujem u našu ozbiljnost do kraja i jedva čekam da kroz cilj prođemo onako kalo nam i priliči, šampionski.

 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading