BRODARAC TORPEDOVAN U ZEMUNU: Iz Gornje varoši se vidi Prva liga!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.04.2023

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćin je sve bliži ostvarenju primarnog cilja.

BRODARAC TORPEDOVAN U ZEMUNU: Iz Gornje varoši se vidi Prva liga!

Foto: youtube.com/printscreen

Sigurnom korakom Gornjovarošani koračaju ka prvoligaškom karavanu. Serija trijumfa nastavljena je i u duelu sa novobeogradskim Brodarcem i sada su plavo-zeleni stigli do šeste uzastopne pobede i nastavak takmičenja dočekuju sa tri boda više u odnosu na velikog rivala sa Omladinskog stadiona.

Međutim, nije sve krenulo onako kako su Zemunci očekivali. Igrao se četvrti minut susreta, golman Jevrić je "imao loptu u rukama", ali mu se ona izmigoljila, udarila u stativu i odbila u mrežu. Brodarac je srećno stigao do prednosti, a treba napomenuti da je ovo prvi primljeni pogodak Zemuna još od 15. oktobra prethodne godine kada je mrežu plavo-zelenih zatresla ekipa Studentskog grada.

Ipak, stvari su na svoje mesto došle već u osmom minutu. Đalović je odlično centrirao sa levog krila, a Mihajlo Mikan je glavom sa desetak metara od gola loptu smestio u mrežu. Isti igrač je deset minuta kasnije bio precizan sa jedanaest metara nakom potpuno opravdano dosuđenog penala za domaću ekipu.

Već u 37. minutu domaćin stiže do dva gola prednosti. Još jedan jedanaesterac je dosuđen za Zemunce nakon što je Đalović neporpisno zaustavljen u kaznenom prostoru. I ovoga puta Mikan je bio precizan sa "kreča" i svojim trećim pogotkom najavio pobednika ovog susreta.

Foto: youtube.com/printscreen

Slavlje Zemunaca

 

Pitanje pobednika rešeno je u 40. minutu susreta. Svetličić je probio po desnom krilu, usledio je centaršut po zemlji, a na pravom mestu se našao Stefan Dakić i mreža Brodarca se zatresla po četvrti put.

Nakon velikih uzbuđenja u prvom periodu igre, nastavak susreta je protekao u znatno mirnijem tonu. Domaćin je znalački čuvao veliku prednost, dok ekipa sa Starog Sajmišta nije imala ideju da opasnije ugrozi golmana Jevrića.

 

 

- Srpska liga Beograd, 20. kolo:

Zemun (Zemun) - Brodarac (Novi Beograd) 4:1 (4:1)

Stadion: FK Zemun u Gornjoj varoši

Strelci: Mikan 8`, 18`, 37`, Dakić 40`; Jevrić (autogol) 4`

U narednom kolu lider beogradske grupe srpskoligaškog karavana gostuje ekipi Torlaka, dok će Brodarac na stadionu "pokraj tramvajskog mosta" dočekati ekipu surčinskog Jedinstva.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading