LEKCIJA JE NAUČENA: Studenti nisu ponavljači - rezervisti u finišu meča srušili otpor žilavih komšija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.04.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brzo su se popularni "studenti" vratili na pobednički kolosek.

LEKCIJA JE NAUČENA: Studenti nisu ponavljači - rezervisti u finišu meča srušili otpor žilavih komšija!

Foto: FK Studentski grad

Sjajna prolećna serija trijumfa novobeogradskog Studentskog grada (Sinđelić 1:0, Borac Lazaravac 4:0 i Zvezdara 1:0) privremeno je prekinuta prethodnog vikenda porazom u "Zemunelu" od ekipe Teleoptika rezultatom 0:2.

 

Međutim, brzo su se puleni trenera Gorana Jankovića "oporavili" od možda i neplaniranog poraza i iz susreta 20. kola Srpske lige Beograd izlaze sa "tri boda u džepu".

U idealnim uslovima za igru, na stadionu u Vojvođanskoj ulici okupilo se stotinak navijača koji su imali prilike da uživaju u dinamičnoj fudbalskoj predstavi između Studentskog grada i novobeogradskog Ušća, koja je svoju kulminaciju doživela u poslednjim trenucima susreta.

Prvi period igre protekao je bez golova, ali se mora istaći da su obe ekipe imale prlike da zatresu mrežu protivnika, ali su golmani Bojović i Blagojević ostali nesavladani.

Pravi šok domaćin je doživeo u 69. minutu kada je Stanojević iz neposredne blizine, nakon asistencije Govedarice, zatresao mrežu "studenata".

Možda i ključni trenutak susreta dogodio se petnaestak minuta pre kraja meča, kada je sudija Nikola Božović, nakon gužve na terenu pokazao Bašanoviću put u svlačionicu, a brojčanu prednost na terenu, domaćin ubrzo uspeva i da realizuje.

Sjajno su u 86. minutu kombinovali rezervisti Studentskog grada, a mrežu gostiju, za poravnanje rezultate, zatresao je Mrđenović.

Činilo se da će duel kraj Bežanijske crkve biti okončan podelom bodova, ali je veliko slavlje domaćinu doneo Pavlović koji je u trećem minutu nadoknade vremena zatresao mrežu golmana Blagojevića.

Republika

Foto: FK Bežanija

Stadion FK Bežanija u Vojvođanskoj ulici

 

- Srpska liga Beograd, 20. kolo:

Studentski grad (Novi Beograd) - Ušće (Novi Beograd) 2:1 (0:0)

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 100

Sudija: Nikola Božović

Strelci: Mrđenović 86, Pavlović 90; Stanojvić 69

Žuti kartoni: Popadić (Studentski grad); Stevanović, Govedarica (Ušće).

Crveni karton: Bašanović (Ušće)

Studentski grad (Novi Beograd): Bojović, Mladenović, Stefanović, Džodan. Kožović, Popadić, Šljukić (Miketić), Paunović (Mrđenović), Gavrilović (Pavlović), Kuzmanović (Ramović), Janković (Dacić).

Ušće (Novi Beograd): lagojević, Vesić, Bašanović, Ilić, Trajković, Stevanović (Mihajlović), Vasić, Govedarica (Grković), Gajić (Panović), Vujović (Sićović), Stojanović.

Novim, četvrtim trijumfom u pet odigranih prolećnih susreta, Studentski grad je stigao do desete pozicije na tabeli beogradske grupe srpskoligaškog karavana i već sa da se može reći da će primarni ovosezonski cilj, opstanak u navedenom rangu takmičenja, biti ostvaren. Narednog vikenda "studenti" gostuju ekipi Prve Iskre.

Kada je reč o novobeogradskom Ušću, oni će priliku za prekid serije od tri meča u kojima nisu osetili slast trijumfa, imati narednog vikenda kada će dočekati BSK iz Borče. Biće to duel dve ekipe koje se nalaze u donjem delu tabele, a pobednik tog susreta, izvesno je već tada će obezbediti opstanak u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading