VELIKI BEOGRADSKI DERBI: Nije prvoaprilska šala - svi prestonički fudbalski putevi vode ka staroj Karaburmi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.03.2023

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon susreta na Omladinskom stadionu mnogo toga će biti jasnije, ili možda ipak neće...

VELIKI BEOGRADSKI DERBI: Nije prvoaprilska šala - svi prestonički fudbalski putevi vode ka staroj Karaburmi!

Foto: FK Zvezdara

Predstojeći vikend u okviru 20. runde beogradske grupe srpskoligaškog fudbala doneće nekoliko mečeva koji će u mnogome odlučivati o krajnjem ishodu ovog takmičenja u sezoni 2022/23, a slobodno se može reći da će najviše pažnje privući dueli u Gornjoj varoši, kao i meč koji će biti odigran na stadionu pokraj Bogoslovije.

 

Aktuleni lider, ekipa Zemuna na svom stadionu dočekuje četvrtoplasirani Brodarac, a nekih 17 kilometara dalje, na staroj Karaburmi sastaće se drugoplasirani OFK Beograd i trećeplasirana Zvezdara, ekipe koje su u dosadašnjem toku šampionata osvojile po 36 bodova.

Tokom zime, osetno pojačani "romantičari", sjajno su ušli u nastavak šampionata i u četiri uvodna kola ostvarili su isto toliko pobeda. Redom su pred pulenima Sime Krunića padali Budućnost iz Dobanovaca (3:1), BASK TEK (2:1), Sinđelić (2:1) i Borac Lazarevac (3:1) čime su se plavo-beli dokopali druge pozicije na tabeli sa svega tri boda zaostatka za trenutnom liderom i svi na staroj Karaburmi se nadaju da će polovinom meseca maja u direktnom duelu sa ekipom Zemuna odlučiti o putniku u viši rang takmičenja, Prvoj ligi Srbije.

Sa druge strane, ekipa Zvezdare je u nastavak šampionata ušla kao jesenji šampion Srpske lige Beograd, ali ostvarenja "bulki" u prethodnim mečevima, nisu na nivou ekipe koja je smatrana glavnim favoritom za plasman u drugi stepen srpskog klupskog fudbala. Ekipa sa stadiona u Ulici Ljubice Luković u dosadašnjim prolećnim borbama zabeležila je jedan trijumf (Jedinstvo Surčin 3:1), isto toliko remija (BSK Borča 1:1) i dva poraza (Zemun 0:1 i Studentski grad 0:1) i sigurno svi u redovima "bulki" predstojeće gostovanje u kompiluku vide kao idealnu priliku da se vrate na pobednički kolosek.

Foto: OFK Beograd

Sve je spremno za veliki derbi

 

- Srpska liga Beograd, 20. kolo:

OFK Beograd (Beograd) - Zvezdara (Beograd)

Stadion: Omladinski stadion

Glavni sudija: Marko Mihailović (Aranđelovac)

Pomoćne sudije: Srđan Kantar (Aranđelovac); Đorđe Milosavljević (Kragujevac)

Četvrti sudija: Darko Jeknić (Beograd)

Datum: Subota, 1. april

Početak: 16 časova

Cena ulaznice: 200,00 RSD

Obe ekipe najavljuju otvorenu borbu bez kalkulacija što dovodi do zaključka da će publika imati priliku da uživa u sjajnoj fudbalskoj predstavi.

Parovi 20. kola Srpske lige Beograd:

BASK TEK - Borac Lazarevac; 31. mart

Studentski grad - Ušće Novi Beograd; 31. mart

Budućnost Dobanovci - Sinđelić; 1. april

OFK Beograd - Zvezdara; 1. april

BSK Borča - Teleoptik; 1. april

Zemun - Brodarac; 1. april

Jedinstvo Surčin - Prva Iskra; 2. april

Radnički Obrenovac - Torlak; 2. april

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading