APEL ZA POMOĆ: Dragan Bondžić - životna priča koju karakteriše svakodnevna borba! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.03.2023

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da ljubav prema fudbalu ne zna za granice bez obzira na kakva nas iskušenja život stavljao, dobro je poznata činjenica. I kada nam je najteže, upravo nam ta ljubav predstavlja onu svetlu tačku na kraju tunela ka kojoj stremimo i ka kojoj raširenih ruku hitamo.

APEL ZA POMOĆ: Dragan Bondžić - životna priča koju karakteriše svakodnevna borba! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Privatna arhiva/Dragan Bondžić

Ta ljubav neretko je bila baš taj kohezioni faktor koji je ujedinjavao sve dobre i humane ljude bez obzira na opredeljenje i klupske boje kada god je trebalo nekome od nas pomoći na bilo koji način. Ovoga puta sportskoj javnosti hoćemo i moramo da predstavimo jednog od nas, jednog kojeg život niti u jednom segmentu nije štedeo, ali on je uvek bio hrabar, borio se i bori se, ali iznad svega voli fudbal i njegovu Crvenu zvezdu, bez obzira što nikada u svom životu nije bio u mogućnosti da šutne fudbalsku loptu.

 

Ovo je priča o Draganu Bondžiću

Rođen je 1968. godine kao pravo i zdravo dete. Međutim, jedna lekarska greška promenila je njegov život iz korena. Ostao je nepokretan i trajno prikovan za kolica. Pored nepokretnosti donjih ekstremiteta, Dragan je imao i velikih problema i sa rukama, a govor mu je bio gotovo onemogućen. Ipak, velikom snagom volje, svakodnevnom vežbom i podrškom koju je imao od strane svoje majke, Dragan je uspeo koliko toliko da se osposobi da barem sebe na neki način može da opsluži. Nikada se nije prepuštao letargiji i samosažaljevanju. Zahvaljujući prijateljima osposobio se za servisera električnih uređaja i to mu je u jednom periodu života bio kakav takav izvor prihoda, a zatim je počeo da se bavi računarima, odnosno servisiranjem računara. Preko jednog od Draganovih prijatelja i sami smo doznali za njega, gospodin Petar Daničić, Srbin iz Srpske Krajine, veliki je čovek i jedan od onih ljudi velikog i humanog srca, koji već godinama pomaže Draganu, a zahvaljujući toj njegovoj humanosti i ljudskosti, Dragan je nedavno dobio i nova invalidska kolica, pošto prethodna nakon punih 25 godina više nije mogao da popravi i koristi. 

Naš novinar i doskorašnja fudbalerka Crvene zvezde, reprezentativka Srbije u fudbalu i futsalu i rekorderka crveno-belog ženskog fudbalskog kolektiva Jovana Stojanović posetili su Dragana u njegovom malom skromnom domu u beogradskom naselju Braća Jerković. Jovana je dugi niz godina uključena u rad humanitarne organizacije „Fond dijaspore za maticu“, nebrojano puta je učestovala u mnogim humanitarnim misijama i jedna je od retkih koja baš nikada nije odbila poziv za učešće u jednoj ovakvoj, ili sličnoj humanitarnoj akciji. Tom prilikom uručila je Draganu deo svoje vlastite sportske opreme i lepe navijačke rekvizite, a njegovoj sreći jednostavno nije bilo kraja. Ispričao nam je da sem jednog crveno-belog šala koji mu je još kao dečaku isplela njegova majka, nikada sebi nije mogao priuštiti bilo šta nalik poklonu koji je dobio. Tom prilikom nam je ispričao još neke deliće svoje tužne i teške životne priče, posebno ističući da je nedavno ostao i bez svog najvećeg oslonca. Preminula mu je majka koja je i sama bila teško obolela i koju je iako i sam u veoma teškom stanju, do poslednjeg dana pazio i brinuo o njoj koliko god je bio u mogućnosti. Pričao nam je o svojoj neizmernoj ljubavi prema Crvenoj zvezdi čiju niti jednu utakmicu ne propušta na TV-u, ali na žalost u strahu od velike gužve nikada nije bio u mogućnosti da poseti stadion „Rajko Mitić“, da oseti atmosferu koju prave Zvezdini navijači i da se uživo raduje pobedama voljenog kluba, ali zato redovno obilazi fudbalske terene nižih liga, zbog neuporedivo manje gužve i lakše pristupačnosti samim terenima.

I pored svega, i pored životne situacije koja bi i najjače slomila, Dragan ne pada u letargiju. Uvek se bori i samom sebi pomaže koliko god je u mogućnosti. On ne traži bilo čiju milostinju, već kao vrhunski majstor i stručnjak servisiranjem lap-topova i ostalih računara pokušava da dođe do sredstava za život. Njegov trenutno najveći problem je to što se za par dana mora iseliti iz stana koji iznajmljuje i u kome živi dugi niz godina, pošto su vlasnici odlučili da ga renoviraju i pretvore u poslovni prostor, zato mu je neophodna pomoć oko pronalaženja stambenog prostora za život. Jedini uslov je da taj eventualni skromni prostor za život ima pristup za invalidska kolica.

Upravo iz tog razloga mi pozivano sve dobre i humane ljude, da pomognu našem Draganu Bondžiću oko pronalaženja stambenog prostora i kada god imaju problem sa računarima, da se obrate našem prijatelju i divnom čovek, koji će im uvek izaći u susret i rešiti sve probleme. Samim tim činimo dobro i sebi, a istovremeno pomažemo čoveku velikog srca Draganu Bondžiću.

Draganovi brojevi mobilnog telefona su:
+381 (64) 1751 245
+381 (64) 4503 703
dragan682102@gmail.com

Pozivamo i sve naše pratioce da obavezno pogledaju i prilog koji je o Draganu Bondžiću uradila televizija B92 pre nekoliko godina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading