REPREZENTATIVNI DEBI IZ SNOVA: Amerikancima odbranio dva penala - mladi golman pokazao da će biti budućnost srpskog fudbala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.03.2023

21:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opravdao je poziv u nacionalnu selekciju.

REPREZENTATIVNI DEBI IZ SNOVA: Amerikancima odbranio dva penala - mladi golman pokazao da će biti budućnost srpskog fudbala!

Foto: RFK Grafičar

Prošao je fudbalsku školu Crvene zvezde, a seniorsku karijeru gradio je u ekipama RFK Grafičara i BSK Borče. Poslednjeg dana meseca decembra prethodne godine vratio se u redove popularnih "grafosa".

 

I pored činjenice da RFK Grafičar na startu prolećnog dela sezone nije zabeležio očekivane rezultate i da je ekipa koja je figurirala za jednog od glavnih kandidata za plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala, dovela u pitanje i plasman u baraž za popunu Super lige Srbije, golman Ivan Guteša je sjajnim partijama zaslužio poziv u U-21 reprezentaciju Srbije.

Sjajan debi je zabeležio u duelu protiv izabrane selekcije SAD-a koji je naša selekcija dobila rezultatom 4:2 nakon izvođenja jedanaesteraca, a rezultat regularnog toka meča bio je 0:0. Treba napomenuti da je Guteša u penal seriji zaustavio dva udarca sa "bele tačke".

Utiske nakon prvog nastupa u dresu sa nacionalnim grbom izneo je mladi dvadesetogodišnji golman:

- Zaista je velika čast debitovati za reprezentaciju. Dobio sam priliku da branim u utakmici protiv SAD poslednjih desetak minuta, posle čega su usledili penali. Uspeo sam da odbranim dva penala, pobedili smo i počastvovan sam i srećan zbog ostvarenog uspeha - istakao je Guteša i dodao:

- Nisam imao tremu, jer sam uživao sve vreme. Sa velikim zadovoljstvom sam izašao na teren i branio penale. Doprineli su da steknem dodatno samopouzdanje koje ću da pretočim u narednim utakmicama za klub.

Foto: RFK Grafičar

Buduća srpska golmanska zvezda

 

- Ivan Guteša:

Datum rođenja: 4. april 2002. godine

Mesto rođenja: Vršac

Igračka karijera: Crvena zvezda U-19 (Beograd), RFK Grafičar U-19 (Beograd), RFK Grafičar (Beograd), BSK Borča (Beograd)

Pred Gutešom su dalja klupska iskušenja. Klub svakako teži plasmanu u elitni rang srpskog fudbala, a upravo će mnogo zavisiti i od mladog čuvara mreže. 

Naredno prenstveno iskuđenje RFK Grafičar će imati već u subotu 1. aprila kada će u 27. kolu Prve lige Srbije, na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" dočekati novobeogradski Radnički.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading