OČEKUJE SE DOSTA PUBLIKE U RAVNOM SELU: Proleter dočekuje zahuktali Solunac u derbiju samog vrha tabele!

Autor:

Sport

30.03.2023

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulog je veliki, oba tima su istakla kandidaturu za plasman u viši rang.

OČEKUJE SE DOSTA PUBLIKE U RAVNOM SELU: Proleter dočekuje zahuktali Solunac u derbiju samog vrha tabele!

Foto: FK Proleter Ravno Selo

U okviru 20. kola Područne lige Subotica u Ravnom selu odigraće se derbi meč između Proletera i Solunca. Prvi susret ova dva tima završen je podelom bodova, rezultat je glasio 0:0.

Republika

Posle poraza u polufinalu kupa ekipa Solunca sav fokus do kraja sezone baca na prvenstvo, trenutno se sa 37 bodova nalaze na četvrtoj poziciji, pet manje u odnosu na lidera na tabeli, uz meč manje u odnosu na vodeće timove.

Sastav iz Karađorđeva je u okviru prolećnog dela prvenstva odigrao tri susreta i zabeležio je maksimalnih devet bodova, i po tom paramteru se izdvaja od rezultata ostalih timova ovog proleća. Na gostovanjima ekipa Solunca je na osam mečeva zabeležila samo jedan poraz, kada ih je ugostio trenutni lider na tabeli, a pored toga imaju šest pobeda i jednu podelu bodova.

Štoper ekipe iz Karađorđeva, Ognjen Đuranović je pred možda i derbi sezone za naš portal poručio:

- Već nakon utakmice polufinala misli su nam se prebacile na meč protiv Proletera. Očekujemo jako težak duel, domaćin je maksimalno motivisan. Za sada imamo najbolju odbranu u ligi, sa najmanje primljenih golova, ali u subotu nas očekuje veliki posao u odbrani, gde moramo greške svesti na minimum jer će protivnik sigurno umeti da ih kazni. Uzdam se u moje momke i znam da ćemo dati sve od sebe da obradujemo naše navijače i kući odemo uzdignutih glava. 

Domaćin subotnjeg susreta se sa samo dva boda više u odnosu na predstojećeg rivala nalazi na drugoj poziciji na tabeli, ali i uz meč više. Sastav Proletera na domaćem terenu igra jako dobro ove sezone, na devet odigranih duela imaju jedan poraz (Srbobran je slavio minimalnim rezultatom), i osam pobeda. Napadači ekipe iz Ravnog sela su dosta raspoloženi pred svojim navijačima, mrežu protivnika su tresli u 32 navrata, što je u proseku 3.5 puta po meču. 

Kapiten Proletera, Rašo Nešković je povodom predstojećeg meča poručio:

- Mi smo svoj cilj na početku sezone zacrtali, a to je plasman u viši rang i idemo stepenik po stepenik ka tome. O našem protivniku nećemo trošiti puno reči, radi se o dobrom organizovanom klubu, igrači poznaju jedni druge i ako uspemo da ispoštujemo zamisli našeg trenera i sve to prenesemo na zeleni tepih čeka nas pozitivam rezultat. 

Trenutno se Proleter nalazi u seriji od sedam mečeva bez poraza, u tom periodu je zabeležio pet trijumfa i dve podele bodova. Ako se gleda samo prolećni deo prvenstva, tu su upisali osam bodova.

Proleter (Ravno selo) - Solunac (Karađorđevo)

Subota, 1. april od 16 časova

Stadion "Kraj Jegričke" u Ravnom selu

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading