SJAJNO REPREZENTATIVNO OSTVARENJE: Iz crveno-belog dresa pravo na Kup afričkih nacija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.03.2023

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski prvoligaš će imati svog predstavnika na kontinentalnom takmičenju.

SJAJNO REPREZENTATIVNO OSTVARENJE: Iz crveno-belog dresa pravo na Kup afričkih nacija!

Foto: FK Jedinstvo Ub

Fudbalski klub Jedinstvo sa Uba u aktuelnoj sezoni vodi veliku borbu za plasman u plej-of fazu ovog takmičenja. Prethodnog vikenda poraženi su na novobeogradskom stadionu "kraj Studenjaka" od domaćeg Radničkog rezultatom 0:2, ali se povratak na trijumfalni kolosek očekuje prvog dana meseca aprila kada na stadion "Dragan Džajić" stiže ekipa Inđije Toyo Tires.

 

Dok crveno-beli vode bitku za ostvarenje što boljeg rezultata u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala, njihov saigrač Ibrahim Zubairu na stadionu "Baba Jara" u Kumasi bio je deo nacionalne selekcije Gane do 23 godine koja je vodila odlučujuće borbe za plasman na Afrički kup nacija.

Popularne "crne zvezde" nakon remija u prvom susretu protiv izabrane selekcije Alžira, ostvarile su minimalni trijumf rezultatom 1:0 pogotkom Abdula Isahakua koji u ovom momentu nastupa za mladi tim lisabonskog Sportinga. 

Selekcija Gane je kroz ciklus kvalifikacija bila bolja od reprezentacija Mozambika (2:0, 2:1), kao i već pomenutog Alžira čime je obezbeđen plasman na Kup afričkih nacija za fudbalere do 23 godine koji će biti održan u Maroku od 24. juna do 8. jula ove godine.

Foto: FK Jedinstvo Ub

Tokom leta slede borbe na Kupu afričkih nacija - Ibrahim Zubairu

 

Zubairu se sada vraća u Srbiju da pomogne svom klubu čiji je član od prethodnog septembra, da prvenstveno izbori plasman u plej-of fazu Prve lige Srbije, što bi u ovom momentu značilo i ostvarenje primarnog klupskog cilja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading