ČAJETINCIMA PRIJA SREMSKA RAVNICA: Eliminisali su Partizan, namučili Zvezdu, a meru im uzeo već prežaljeni Zlatibor! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.03.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seriji pozitivnih rezultata, jednom je morao da dođe kraj.

ČAJETINCIMA PRIJA SREMSKA RAVNICA: Eliminisali su Partizan, namučili Zvezdu, a meru im uzeo već prežaljeni Zlatibor! (VIDEO)

Foto: FK Radnički Sremska Mitrovica

Fudbaleri Radničkog iz Sremske Mitrovice smatrani su najprijatnijim iznenađenjem jesenjeg dela sezone 2022/23. Momci u crvenoj sportskoj opremi u prvom delu šampionata načinili su prvorazrednu senzaciju eliminisavši iz kup takmičenja ekipu Partizana, da bi nedavno, u borbi za četvrtfinale najmasovnijeg takmičenja namučili i aktuelnog osvajča Duple krune, Crvenu zvezdu.

 

Sremskomitrovčani su dobro započeli i drugi deo prvoligaškog takmičenja. U prvih šest utakmica doživeli su samo jedan neuspeh (OFK Vršac 1:2) i činilo se da klub krupnim koracima grabi ne samo ka plasmanu u plej-of fazu, već i borbi u baražu za popunu elitnog ranga srpskog klupskog fudbalskog takmičenja.

Međutim, kada se to najmanje očekivalo ekipa je u rezultatskom smislu zabeležila neuspeh na svom terenu i to protiv kluba koji je od strane sportske javnosti već otpisan u borbi za osptanak.

Oko 200 ljubitelja fudbala pratilo je duel između domaćeg Radničkog i čajetinskog Zlatibora u kojem je domaćin od samog starta "pleo mrežu" pred golom golmana Mateje Maslarevića, ali promene rezultata nije bilo.

Pravi šok doživeli su domaći u 22. minutu. Nakon izvedenog kornera lopta je pada u peterac Radničkog gde je Luka Čumić neometano prosledio u mrežu.

Očekivalo se da će nakon primljenog gola domaćin krenuti angažovanije ka golu, ali je ekipa iz Čajtine bila bliža drugom golu.

U 65. minutu ponovo je prekid bio koban po sremskomitrovačku ekipu. Novi korner, centaršut i mrežu, ovoga puta glavom, ponovo trese Luka Čumić. 

Dvanaest minuta kasnije i definitivno je rešeno pritanje pobednika. Kontru tri na dva preciznim udarceu u gornji levi ugao Dragićevićevog gola pogodio je Ognjen Milanović.

Počasni pogodak za domaćina, pet minuta pre kraja susreta postigao je Nikola Grbović.

 

 

- Prva liga Srbije, 26. kolo:

Radnički (Sremska Mitrovica) - Zlatibor (Čajetina) 1:3 (0:1)

Stadion: FK Radnički u Sremskoj Mitrovici

Gledalaca: 200

Sudija: Mladen Jakovljević

Strelci: N. Grbović 85; L. Čumić 22, 65, O. Milanović 77

Žuti kartoni: N. Ignjatović, N. Grbović (Radnički); K. Saliman, B. Rmuš (Zlatibor)

Radnički (Sremska Mitrovica): Dragićević, Gajić (Grbović), Ignjatović, Ilić, Isailović, Ivić, V. Petrović (Stevanović), Đ, Petrović (Čarapić), Protić, Ristović (Vujić), Đorđević. Trener: Darko Tešović

Zlatibor (Čajetina): Maslarević, Čumić, Ilić, Janjić (Miloradović), Petrovik, Račić, Rmuš, Saliman (Milanović), Savić (Tripković), Vještica, Vrbić (Veličković). Trener: Predrag Ristanović

Nakon ovog susreta sremskomitrovački Radnički je pao na šestu poziciju prvoligaške tabele, dok je Zlatibor stigao do bodova kojima zadržavaju kakvu, takvu nadu da mogu osptati u ovom rangu takmičenja.

Narednog vikenda Radnički gostuje novosadskim "kanarincima", dok će Zlatibor nove bodove tražiti u duelu protiv Mačve na svom terenu u Čajetini.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading