NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Već je potpuno jasno - trka se nastavlja u troje! Kulminacija sledi narednog vikenda!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.03.2023

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija se odvija prema očekivanjima...

NA ZAPADU NIŠTA NOVO: Već je potpuno jasno - trka se nastavlja u troje! Kulminacija sledi narednog vikenda!

Foto: FK FAP Priboj

Tri runde prolečnog dela šampionata u okviru Srpske lige Zapad su okončane i već sada je potpuno jasno da ovo takmičenje opravdava epitet jednog od najzanimljivijih u srpskom klupskom fudbalu, a istovremeno može se sa sigurnošću tvrditi da će borbu za sam vrh tabele, do poslednjeg sudijskog zvižduka, voditi tri ekipe.

 

Ekipe Smedereva 1924, čačanskog Borca 1926 i pribojskog FAP-a, nastavile su seriju trijumfa i već sada su zabeležile tri prolećne pobede u isto toliko odigranih mečeva. Prethodnog vikenda, bez većih problema stigli su do tri boda na gostovanjima u Gornjem Milanovcu, Ljubiću i Bogatiću.

Lider ovog ranga takmičenja bez većih problema je uspešno okončao posao na gostovanju u Gornjem Milanovcu gde je ekipu Takova savladao rezultatom 4:0. Domaćin je uspevao da odoli velikom favoritu do samog finiša prvog perioda igre kada je mrežu domaćina načeo Krsta Bojić.

U nastavku meča pitanje pobednika se nije postavljalo s obzirom da su "oklopnici" još tri puta tresli mrežu domačina, a u listu strelaca upisali su se Jordan Jovanović u 64. minutu, da bi mrežu domaćina "do vrha napunili" Mile Savković u 86. i Miloš Janković u psolednjim trenucima susreta.

 

 

Takovo (Gornji Milanovac) - Smederevo 1924 (Smederevo) 0:4 (0:1)

Strelci: K. Bojić 45`, J. Jovanović 64`, M. Savković 86`, M. Janković 90`

Identično ostvarenje zabeležili su i Čačani na gostovanju u Ljubiću. 

Gosti su "oključali bravu" Poleta već u 8. minutu susreta kada je mrežu domaćina pogodio Vladimir Stevlić, da bi pitanje pobednika rešili Stevan Kovačević, Salvoljub Đokić iz jedanaesterca  i Strahinja Krstić koji su se upisali u slistu strelaca u poslednjih petnaestak minuta susreta.

 

 

Polet (Ljubić) - Borac 1926 (Čačak) 0:4 (0:1)

Strelci: V. Stevlić 8`, S. Kovačević 74`, S. Đukić 85`(11.m), S. Krstić 90`

Najteži posao u ovoj takmičarskoj rundi imali su fudbaleri pribojskog FAP-a.

Popularne "kamiondžije" su do tri planirana boda stigli nakon rezultatskog preokreta s obzirom da je domaćin u uvodnim minutima susreta stigao do prednosti pogotkom Živorada Arnautovića.

Do odlaska na odmor FAP uspeva da poravna rezulta preko Veljka Bogićevića, da bi na smom startu nastavka meča prednost gostima doneo Veljko Plazinić, a to je ujedno bilo i sve što se u Bogatiću videlo kada su golovi u pitanju.

 

 

Mačva 1929 (Bogatić) - FAP (Priboj) 1:2 (1:1)

Strelci: Ž. Arnautović 4`; V. Bogićević 39`, V. Plazinić 49`

U narednoj takmičarskoj rundi lider iz smedereva ne bi trebao da ima težak zadatak u duelu protiv OFK Mihajlovca, a prava fudbalska lepotica biće odgirana na stadionu u gradu na obalama Lima gde će se, pred sigurno punim tribinama, sastati ekipe FAP-a i čačanskog Borca 1926.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading