STANKOVIĆ I JOVANOVIĆ PO DVA PUTA U METU: Rad i Zemljoradnik podelili bodove na stadionu Rovče u Merošini!

Autor:

Sport

26.03.2023

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred oko 200 gledalaca odigrana je utakmica koja je opravdala epitet derbija kola.

STANKOVIĆ I JOVANOVIĆ PO DVA PUTA U METU: Rad i Zemljoradnik podelili bodove na stadionu Rovče u Merošini!

Foto: FK Rad Merošina

Danas je u okviru 18. kola Nišavske okružne lige meč u Merošini po mnogima okarakterisan kao derbi kola. Rad je ugostio lidera na tabeli koji je u prvom meču uspeo da slavi rezultatom 4:1.

Republika

Igrači domaćina u ovaj meč su ušli bez straha, sa namerom da se nadigravaju sa liderom i da pokažu da je trenutna pozicija sastava iz Merošine na tabeli nezaslužena.

Prvu ozbiljniju priliku imali su gosti iz slobodnog udaraca, ali je mreža golmana Mitića mirovala.

Ista prilika, ali ovoga puta pred golom gostiju viđena je u 27. minutu. Loptu je na nekih 20 metara namestio golgeter Rada, Uroš Jovanović, njegov odličan udarac posle kontakta sa prečkom zavrašava u golu Zemljoradnika, 1:0.

Pred kraj poluvremena, zbog sudara glava igrač domaćih, Nebojša Ilić bio je prinuđen da svoje mesto na terenu ustupi mladom Đorđu Jeremiću, izmena je izvršena u 42. minutu.

Pred sam kraj poluvremena domaći igrači pogađaju opet prečku, ali ovoga puta je lopta otišla van gola. Samo nekoliko trenutaka kasnije trese se mreža Rada.

Igrao se 45. minut kada su gosti posle dobre kombinacije na sredini terena prešli na polovinu protivnika, Aleksandar Stanković je na kraju udarcem savladao Mitića za 1:1.

U nastavku igre lider na tabeli je u velikoj meri diktirao igru, imali su prilike gosti da dođu do potpunog preokreta, ali su svi naleti bili uspešno odbiveni od strane Rada.

Mogli su i domaći iz par prilika do ponovnog vođstva, ali se za sledeći gol čekalo sve do 82. minuta.

Posle centaršuta lopta stiže do strelca prvog gola za Zemljoradnik, Stanković je odličnom reakcijom uspeo po drugi put da se upiše u strelce i da donese svom timu po prvi put vođstvo na meču, 2:1.

Samo pet minuta kasnije Rad dolazi do izjednačenja.

Na loptu iz kornera odlično je reagovao Jovanović koji je kao i Stanković svoje ime upisao po drugi put na listu strelaca. Njegov udarac glavom završio je iza leđa Veličkovića, 2:2.

Rad (Merošina) - Zemljoradnik (Balajnac) 2:2 (1:1)

Rad: Mitić, A. Ilić, Stanković, N. Ilić (od 42' Jeremić), Antić, Ibrić, Mitić, Niketić (od 75' Stanimirović), Milojković, Đorđević (od 89' I. Ilić), Jovanović

Zemljoradnik: Veličković, Ilić, Denkić, Petković, Jovanović, Milojić, Vujić, Stojanović, Stevanović, Radojlović (od 69' Đorđević), Stanković

Odličnu formu u ovoj godini nastavio je odlični Jovanović, a sa njim i ekipe Rada beleži odlične rezultate. Gosti su možda za nijansu bili bolji u drugom poluvremenu, ali je podela bodova po mnogima i najrealniji rezultat susreta.

Ekipa iz Merošine je napredovala za jedno mesto i sada drži devetu poziciju, dok je Zemljjoradnik i dalje prvi, ali je sada prednost u odnosu na prvog pratioca šest bodova.

U sledećem kolu u Balajnac gostuje sastav Taskovići, dok tim iz Merošine gostuje Ekipi Naisus 1977 iz Rožine.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading