NA STAROM SAJMIŠTU IZNENAĐENJA NEMA: Brodarac mirno plovi ka vrhu tabele!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.03.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bodovi više nego zasluženo ostaju na Starom sajmištu.

NA STAROM SAJMIŠTU IZNENAĐENJA NEMA: Brodarac mirno plovi ka vrhu tabele!

Foto: FK Brodarac

I pre odigravanja susreta 19. kola Srpske lige Beograd na stadionu "podno tramvajskog mosta", smatrano je da je domaćin apsolutni favorit. U rezultatskom smislu fudbaleri Brodarca su opravdali očekivanja, ali do tri boda ipak nisu stigli na lak način.

 

Ekipa obrenovačkog Radničkog stigla je na Novi Beograd sa jasnom željom da eventualnim iznenađenjem stigne do bodova koji im mogu značiti beg iz ugrožene zone, ali su im snovi bili raspršeni u uvodnim trenucima susreta.

Već u devetom minutu Jovanović je zatresao mrežu golmana Kašića, ali je najzaslužniji za pogodak bio asistent Stajković koji je odradio najveći deo posla.

Rani pogodak je "otvorio utakmicu", pa su obe ekipe krenule angažovanije ka golu protivnika. Obe ekipe su imale svoj prilike, ali je do odlaska na odmor obrenovačka ekipa bila najbliža pogotku. Igrao se 37. minut kada je defanzivac Simonović iz blizine uzdrmao okvir gola nemoćnog Marića.

Drugo poluvreme proteklo je u inicijativi gostujuće ekipe koja je, kako se bližio kraj susreta, sve više atakovala ka golu Marića. U takvoj konstalaciji snaga na terenu domaćin se opredelio na kontra napade i pet minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, jedan takav napad krunisan je pogotkom. Jovanović je blagovremeno uposlio Atanasijevića kojem je samo ostalo da akciju kruniše pogotkom za konačnih - 2:0.

Foto: FK Brodarac

Mogu li iz drugog plana da stignu do senzacionalnog rezultata?

 

- Srpska liga Beograd, 19. kolo:

Brodarac (Novi Beograd) - Radnički (Obrenovac) 2:0 (1:0)

Stadion: FK Brodarac

Gledalaca: 100

Sudija: Filip Marković

Strelci: Jovanović u 9. i Atanasijević u 85. minutu za Brodarac

Žuti kartoni: Miljković, Ilić, Adžić, Čupić (Brodarac), Stevanović, Aleksić (Radnički Obrenovac)

Brodarac: Marić, Adžić, Đilas (Tejić), Marjanović, Miljković, Ilić, Stajković (Atanasijević), Sretenović (Milošević), Jovanović (Čupić), Barović, Zečević (Maljukan).

Radnički Obrenovac: Kašić, Vukašinović, Simonović, Stjepanović, Stevanović (Zeljajić), Milovanović, Kačarević, Filipović, Aleksić (Bojović), Jovković, Janković.

Ovim trijumfom fudbaleri Brodarca su stigli do 32 boda i prodora na četvrtu poziciju srpskoligaškog karavana i može se reći da ekipa Brodarca ulazi u krug ekipa koje će se do kraja šampionata boriti za plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

Sa druge strane pred fudbalerima obrenovačkog Radničkog je velika borba kada je u pitanju opstanak u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala.

- Srpska liga Beograd, 19. kolo:

Brodarac - Radnički Obrenovac 2:0

Ušće Novi Beograd - Jedinstvo Surčin 0:0

Torlak - Budućnost Dobanovci

Prva Iskra - Zemun

Teleoptik - Studentski grad

Zvezdara - BSK Borča

Borac Lazarevac - OFK Beograd

Sinđelić - BASK TEK

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading